"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.9 C
Trikala

Παρουσιάστηκε το βιβλίο “ΣΚOΤΕΙΝΟ ΦΩΣ” του Γιώργου Πολυμενάκου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, το βιβλίο του Γιώργου Πολυμενάκου “ΣΚOΤΕΙΝΟ ΦΩΣ” (εκδόσεις Γραφή), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο “Τσιοπελάκος”.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ γραφή ΕΚΔΟΣΕΙΣ"
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Μάντζιος (μαθηματικός και συγγραφέας), το βιβλίο παρουσίασε η κυρία Αθανασία Τσιοτινού (φιλόλογος και διευθύντρια του 7ου Λυκείου Τρικάλων), ενώ αποσπάσματα διάβασε ο κ. Γιώργος Πατούκας (εκπαιδευτικός και ηθοποιός).
Αρκετός ο κόσμος που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση του βιβλίου, ανάμεσά τους η Βουλευτής Τρικάλων κυρία Μαρίνα Κοντοτόλη.
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και πλήθος
“Θεωρώ ότι το Σκοτεινό φως είναι ένα βαθιά πολιτικό αλλά και ερωτικό βιβλίο ταυτοχρόνως” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Πολυμενάκος στην εισαγωγή του.
Περιγραφή
Η «Νέα Τάξη» επιχειρεί να επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα. Σε κάποιες περιοχές έχει καταλάβει ήδη την εξουσία. Πρώτιστο μέλημά της είναι η κάθαρση του κοινωνικού ιστού. Οι κάθε λογής έγχρωμοι, οι σωματικά ανάπηροι, οι ψυχικά ασθενείς, αντιμετωπίζονται ως μολύνσεις που πρέπει να απομακρυνθούν.
Τι σημαίνει όμως, στην πράξη, «να απομακρυνθούν»;
Ποια θα είναι η μοίρα της αγαπημένης του Άγι που ανήκει στους «φυλετικά κατώτερους»;
Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τον ίδιο του τον αδερφό που έχει διαγνωσθεί με ψυχική ασθένεια;
Το “ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ” είναι το δεύτερο βιβλίο της «Τριλογίας των Φάρων», όπου μέσα από τις σελίδες του, καταγράφει την ιστορία μιας ομάδας ανδρών και γυναικών που προσπαθούν να επιβιώσουν δίνοντας εξετάσεις υπακοής, ή αντίστασης, σε αυτή τη νέα, αμείλικτη τάξη πραγμάτων, ανάμεσα στα σωριασμένα ερείπια των μύθων του παρελθόντος. Αλλά ακόμη και σ’ αυτόν τον ζοφερό κόσμο, μπορεί να υπάρξει μια ρωγμή στο σκοτάδι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης