“Παρών” από την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Δυναμικό παρών από την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Το πολιτικό σχήμα που στις προηγούμενε Δυναμικό παρών από την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Το πολιτικό σχήμα που στις προηγούμενε Rating: 0

“Παρών” από την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

“Παρών” από την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Δυναμικό παρών από την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Το πολιτικό σχήμα που στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κατάφερε να εκλέξει έναν περιφερειακό σύμβουλο σε επίπεδο Θεσσαλίας τον Φάνη Γενηκομσίου, θα είναι ξανά στις επάλξεις το Μάιο, με επικεφαλής και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που θα τους αποφασίσει πανθεσσαλική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου.

Χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μαγνησία Στάθης Ντούρος, Στέφανος Μολόχας και Νίκος Σκουφογιάννης, παρουσιάστηκε το πολιτικό πλαίσιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία με το Στάθη Ντούρο να τονίζει: «επιδιώκουμε με τη βοήθεια του κόσμου που συμπορευτήκαμε τόσο καιρό στους αγώνες, να υπερβούμε τα εμπόδια που βάζουν στην παρέμβαση των αντικαπιταλιστικών σχημάτων και συνολικότερα την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και σε αυτό το πεδίο. Το εκλογικό νομικό πλαίσιο, συμβαδίζοντας απόλυτα με την αντιδραστική αναδιάρθρωση όλου του κρατικού μηχανισμού και ιδιαίτερα με την τομή που έκανε σε αυτή τη διαδικασία ο Καλλικράτης, επιχειρεί είτε μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού, είτε μέσα από διατάξεις που αντικειμενικά πριμοδοτούν την παρέμβαση στις εκλογές αποκλειστικά και μόνο κομματικών μηχανισμών, να αποκλείσει από αυτή τη διαδικασία μια σειρά αγωνιστών και πολιτικών σχημάτων, ανθρώπων των καιρών μας, άνεργους, ανθρώπους της διαρκούς περιπλάνησης και εργαζόμενους με μισθούς πείνας που επέβαλε η σύγχρονη χούντα».

Υπογράμμισε επίσης ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να βρεθεί, να συζητήσει και να συμπορευτεί με όλο εκείνο το πρωτοπόρο αγωνιστικό δυναμικό των αγωνιστικών αντιστάσεων, που δεν αναζητά μια λύση διαχείρισης, αλλά μια σύγκρουση, ίσως και από διαφορετική αφετηρία, με την κυβέρνηση, την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό και το σύγχρονο καπιταλισμό.

Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι όπως είπαν να «διαχειριστούν καλύτερα» τους δήμους ή τις περιφέρειες, αλλά μέσα από την παρέμβασή της και στις εκλογές, να διαμορφωθεί ένα πολιτικό αγωνιστικό κίνημα υπέρβασης και ανατροπής της θηλιάς που βάζουν οι ντόπιες κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το ντόπιο – ξένο κεφάλαιο στο λαό της Θεσσαλίας.

Τέλος, έγινε απολογισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου όπως υπογραμμίστηκε η παράταξη της Αριστερής Παρέμβασης «είχε επαφή με τα κινήματα, στις παρεμβάσεις που έγιναν για το νερό, τα διόδια και μέσα από τη δράση του αντιπαρατέθηκε με τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη».

 

(ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ, Ταχυδρόμος)

Αφήστε το σχόλιο σας