ΠΑΣΟΚ: Με τον ίδιο εκλογικό νόμο οι δημοτικές Reviewed by Momizat on . Με τον ίδιο εκλογικό νόμο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές. Αυτό προκύπτει από την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην επιθυμία του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης Με τον ίδιο εκλογικό νόμο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές. Αυτό προκύπτει από την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην επιθυμία του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης Rating: 0

ΠΑΣΟΚ: Με τον ίδιο εκλογικό νόμο οι δημοτικές

ΠΑΣΟΚ: Με τον ίδιο εκλογικό νόμο οι δημοτικές

Με τον ίδιο εκλογικό νόμο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές. Αυτό προκύπτει από την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην επιθυμία του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης, να μην αλλάξει κάτι (είτε σε επίπεδο νόμου είτε σε επίπεδο χωροταξικό), πριν τις προσεχείς εκλογές. Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι ο “Καλλικράτης” δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη (η πρώτη του φάση). Οπότε, με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει ακόμη αποτίμησή του, οι όπποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν μετά τις εκλογές. Ολα αυτά σημαίνουν ότι η ΝΔ δεν θα διακινδυνεύσει την κυβερνητική συνοχή για αυτό το θέμα, οπότε δεν διαφαίνεται αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η πρώτη περίοδος εφαρμογής του «Καλλικράτη» δεν ολοκληρώθηκε ακόμη.

“Πριν αποτιμήσουμε πλήρως, θεσμικά και με σοβαρότητα τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του, δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές. Πολύ περισσότερο όταν οι αναφορές σε αλλαγές του «Καλλικράτη» γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Διαχρονικά, όλες οι μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν για την ενίσχυση του ρόλου της Τ.Α. έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, παρά τις πολιτικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από διάφορες πλευρές.

Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο θα κάνει και τώρα με στόχο την υπεράσπιση των αλλαγών που έγιναν, τη βελτίωσή τους και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για την ενίσχυση και ολοκλήρωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και όχι την αποδυνάμωση της, τη διάλυση της και την επιστροφή σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο συγκεντρωτικού κράτους άλλων εποχών.

Στο πλαίσιο αυτό μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους κάθε βεβιασμένη πρόταση επικοινωνιακού χαρακτήρα για την χωροταξική αλλαγή του «Καλλικράτη» ή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σε μια περίοδο όπου η μεγάλη οικονομική κρίση είχε σημαντικές συνέπειες στην λειτουργία της Τ.Α., η αποτίμηση του «Καλλικράτη» πρέπει να γίνει μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, απαλλαγμένη από τις όποιες προεκλογικές φορτίσεις και σκοπιμότητες μέσα από τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης θα προτείνει τις όποιες αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις συμφωνηθούν”.
Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή