ΠΑΣΟΚ Τρικάλων: Επιστροφή στη “νομιμότητα”, εναντίον του… εαυτού του Reviewed by Momizat on . Παλιότερα, όταν το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε στη πολιτική (και κοινωνική και οικονομική ζωή), μια συνεδρίαση της Νομαρχιακής του Επιτροπής στα Τρίκαλα ήταν είδηση. Κυρί Παλιότερα, όταν το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε στη πολιτική (και κοινωνική και οικονομική ζωή), μια συνεδρίαση της Νομαρχιακής του Επιτροπής στα Τρίκαλα ήταν είδηση. Κυρί Rating: 0

ΠΑΣΟΚ Τρικάλων: Επιστροφή στη “νομιμότητα”, εναντίον του… εαυτού του

ΠΑΣΟΚ Τρικάλων: Επιστροφή στη “νομιμότητα”, εναντίον του… εαυτού του

Παλιότερα, όταν το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε στη πολιτική (και κοινωνική και οικονομική ζωή), μια συνεδρίαση της Νομαρχιακής του Επιτροπής στα Τρίκαλα ήταν είδηση. Κυρίως επειδή συνήθως αυτές οι συνεδριάσεις ασχολούνταν με θέματα άμεσης επικαιρότητας, αλλά, βασικά με προβλήματα που κατά καιρούς ανέκυπταν. Σπανίως αποτυπώνονταν συζητήσεις επί πολιτικών θεμάτων, με την έννοια ότι δεν εκφράζονταν «στο χαρτί». Κι αυτό, ακριβώς λόγω της πολιτικής κυριαρχίας.
Τώρα, τα πράγματα άλλαξαν. Το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε το κύριο βάρος της αποτυχημένης διακυβέρνησης του δικομματισμού και ένα υπόλειμμά του, διαχειρίζεται την κυβερνητική και πολιτική επιλογή των μνημονίων.

Ετσι, η προχθεσινή συνεδρίαση της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, μετά το κείμενο – έκπληξη για την απίθανη εξαγγελία Σαμαρά για… δωρεάν ασύρματο διαδίκτυο παντού, ήταν πιο «φυσιολογική». Συζήτησαν, μας ενημερώνει δελτίο Τύπου, για την «εκκένωση» του ραδιομεγάρου και την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειολογικώς, η λέξη εκκένωση είναι διαφορετική από τη λέξη κατάληψη, την οποία χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση, αφού, όπως αποκαλύφθηκε, η επέμβαση δεν έγινε με εντολή εισαγγελέα, αλλά, απλώς με παρουσία εισαγγελέα. Είναι κάπως διαφορετικό αυτό.

Ετσι, για την ΕΡΤ η ΝΕ Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται πλήρως την επιλογή και αναφέρει:

«Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε απόλυτα στην πρωτοβουλία που ελήφθη με την πράξη νομοθετικού,  περιεχομένου για την κατάργηση εν μία νυκτί της ΕΡΤ και κυρίως με τη διακοπή των εκπομπών με το μαύρο στο σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αν είχαν έγκαιρα εισακουστεί και από τα υπόλοιπα κόμματα οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η ακραία κατάληξη. Ασφαλώς όμως η εκκένωση του κτιρίου έγινε με ήπιο τρόπο και υπαγορεύτηκε από τη νομιμότητα το κράτος δικαίου και το σεβασμό στη δημόσια περιουσία και το Δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο».

Ποιες είναι, όμως, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ; Όπως το ίδιο αναφέρει, σε ενημερωτικό του σημείωμα, αναφορικά με τις χρονολογικά θέσεις του για το θέμα:

«4. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στο να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή ο νέος νόμος για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή και υψηλού επιπέδου δημόσια τηλεόραση. Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στις 19 Ιουλίου 2013 και το νέο εποπτικό συμβούλιο ορίστηκε στις 5 Αυγούστου 2013. Θυμίζουμε ότι οι βασικές διατάξεις του νόμου είχαν επεξεργαστεί από τον κ. Μόσιαλο και τον κ. Αλεβιζάτο, σε προηγούμενη περίοδο».

Δηλαδή, υποστηρίζει ότι η ΔΤ – την οποία δεν βλέπει κανείς – είναι δικής του έμπνευσης.

Και, επίσης, με ανακοίνωση αμέσως μετά την «εκκένωση», δήλωνε το ΠΑΣΟΚ: οι αντιδράσεις προέρχονταν από αυτούς «που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων». Ή ξεχνούν ποιος κυβέρνησε τόσα χρόνια ή θεωρούν ότι αυτή η «μειοψηφία» ήταν/είναι εξαιρετικά ισχυρή και μπορεί να έχει ακόμη και δίκιο…

 

Πρόταση μομφής

Το δεύτερο βασικό θέμα της συνεδρίασης της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, ήταν, βεβαίως, η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νομαρχιακή δηλώνει ότι: «Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή στόχο έχει την πτώση της κυβέρνησης, τις εκλογές, την αστάθεια και την αβεβαιότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό και κοινωνικό κόστος Επιπλέον φανερώνει μικροπολιτική σκοπιμότητα, λαϊκισμό, δημαγωγία και επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό. Απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι έχουν εύκολες μεταφυσικές λύσεις, απαντούμε ότι αυτό που θα σώσει την πατρίδα μας είναι η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η ικανότητα να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα με ευαισθησία αλλά και ορθολογισμό».

Εκτός του ότι είναι προφανές πως για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν θεσπισμένες οι προτάσεις μομφής (για να πέσει μια κυβέρνηση, όπως τη χρησιμοποίησε το 2008 ο Γ. Παπανδρέου εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλής), είναι σαφές ότι το οικονομικό και κοινωνικό κόστος δεν υπάρχει λόγω εκλογών, αστάθειας και αβεβαιότητας, αλλά λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής από τη συγκυβέρνηση.

Εξάλλου, «Η χώρα και οι πολίτες της έχουν “στεγνώσει” από την τρομακτική ύφεση, η μέση Ελληνική οικογένεια στενάζει από τη συρρίκνωση του εισοδήματός της, από την ανεργία και τα λουκέτα!…Ο δημόσιος τομέας είναι σε άσχημη κατάσταση, υγεία και παιδεία ουσιαστικά υπολειτουργούν και ο κομματισμός καλά κρατεί. Όχι, λοιπόν, κύριε Σαμαρά, δε μας λείπει το δωρεάν internet και επιτέλους θα πρέπει να πάψετε να σφυρίζετε αδιάφορα! Γιατί δεν αξίζει στη χώρα η κατάσταση αυτή και είναι τραγικό για όλους τούτη την ώρα το: “Όλα τα’χε η Μαργιωρή….”».
Αυτά τα είπε η ίδια ΝΕ στην προηγούμενη ανάρτησή της στο facebook (αναλυτικά εδώ) και όχι κάποιος αριστερός.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή