"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Πασχαλινές «καμπάνες» για ιδιοκτήτες ακινήτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

roloi
Ένας μήνας διορία να πληρώσουν το «χαράτσι» ακινήτων του 2013 – Στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν ότι πρέπει να εισπραχθούν έτσι συνολικά 350 εκατ. ευρώ

Τα απλήρωτα χαράτσια του 2013 προσπαθεί τώρα να εισπράξει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποστείλει άμεσα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΑ, να το πράξουν άμεσα μέσα στο Πάσχα ή, τουλάχιστον, να το εντάξουν στην ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις που θα ξεκινήσει να “τρέχει” τις προσεχείς μέρες.

Στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν ότι πρέπει να εισπραχθούν έτσι συνολικά 350 εκατ. ευρώ –δηλαδή περίπου 350 ευρώ «κατά κεφαλήν» για κάθε ιδιοκτήτη. Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εντοπίσει τους οφειλέτες που δεν πλήρωσαν ακόμη το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που ίσχυσε το 2013, όταν διαδέχτηκε το ΕΕΤΗΔΕ αλλά καταργήθηκε όταν «γεννήθηκε» ο ΕΝΦΙΑ.

Το ΕΕΤΑ για το 2013, εξοφλήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων σε πέντε διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έως το περασμένο καλοκαίρι. Ανέκυψε πρόβλημα όμως όταν χιλιάδες φορολογούμενοι, επειδή εξόφλησαν με λίγες μέρες καθυστέρηση τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά την λήξη τους, διαπίστωσαν ότι το χαράτσι έμεινε απλήρωτο. Στις περιπτώσεις αυτές είναι πιθανό τα χρήματα για το ΕΕΤΑ να τα κράτησε η ΔΕΗ συμψηφίζοντάς τα με μελλοντικές οφειλές για ρεύμα.

Οι οφειλές αυτές επρόκειτο να αναρτηθούν στο λογαριασμό των οφειλετών στο Taxisnet στα τέλη του 2014. Οι πολιτικές εξελίξεις όμως φαίνεται πως «πάγωσαν» τα σχέδια αυτά. Τώρα όμως τα εκκαθαριστικά σημειώματα πρόκειται να αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των υπόχρεων στο taxisnet, αλλά χωρίς καμία προσαύξηση στην οφειλή που μπορεί είτε εφάπαξ έως τέλος Απριλίου είτε ακόμη και σε εκατό δόσεις, αφού θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη γιατί αφορούν υποχρεώσεις πριν της 1ης Μαρτίου 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης