«Πατρίδα μας όλη η Γη» – 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Με σύνθημα «Πατρίδα μας όλη η Γη»,  θα διεξαχθεί το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων στο πάρκο Ματσόπουλου στις 6 & 7 Ιουλίου, μια γιορτή αλληλεγγύης, φι Με σύνθημα «Πατρίδα μας όλη η Γη»,  θα διεξαχθεί το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων στο πάρκο Ματσόπουλου στις 6 & 7 Ιουλίου, μια γιορτή αλληλεγγύης, φι Rating: 0

«Πατρίδα μας όλη η Γη» – 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

«Πατρίδα μας όλη η Γη» –  6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Με σύνθημα «Πατρίδα μας όλη η Γη»,  θα διεξαχθεί το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων στο πάρκο Ματσόπουλου στις 6 & 7 Ιουλίου, μια γιορτή αλληλεγγύης, φιλίας, πολιτισμού, προβληματισμού και συζητήσεων, παιδικών παιχνιδιών και θεματικών εργαστηρίων, συναυλιών και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ένα κορυφαίο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, ένας θεσμός πια στην περιοχή μας, και όχι μονό… Μια μεγάλη κι ανοιχτή συνάντηση του κόσμου των κινημάτων, της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της αμφισβήτησης και της ανατροπής.

Ένα φεστιβάλ που στηρίζεται στην ανοιχτή συνέλευση και στη δημιουργία και τη φαντασία των πολλών ανθρώπων που το στηρίζουν και το μεγαλώνουν κάθε χρόνο και περισσότερο. Ένα φεστιβάλ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Συζητάμε:

  • με Έλληνες και  αγωνιστές κι αγωνίστριες από γειτονικές χώρες για τα τύμπανα πολέμου, των οποίων ο ήχος ακούγεται όλο και πιο δυνατά στην περιοχή μας, για τον ρόλο της χώρας μας και της κυβέρνησης στο σκηνικό αυτό που στήνεται, και για τον διεθνιστικό αντιπολεμικό αγώνα των λαών της περιοχής μας
  • με διωκόμενους αγωνιστές κι αγωνίστριες για το κύμα διώξεων, μηνύσεων, φυλακίσεων, καταπάτησης ακόμη και των στοιχειωδώς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στους χώρους δουλειάς, στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, στον στρατό, ακόμη και σε επίπεδο κοινωνικών και προσωπικών σχέσεων
  • για το «πόσο καθαρή» και «πόσο έξοδος» από τα μνημόνια βρίσκεται προ των πυλών, ποιο το καθεστώς επιτροπείας στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και ποιες οι δεσμεύσεις και τα βάρη για τους εργαζόμενους τα επόμενα χρόνια.

Το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων διεξάγεται σε μια περίοδο που η λέξη «πόλεμος» ακούγεται όλο και περισσότερο, που επιχειρείται η καλλιέργεια εθνικισμού, ρατσισμού και μίσους για τους διπλανούς λαούς, ακριβώς την ίδια στιγμή που στη χώρα μας εξακολουθεί να μαίνεται ο «κοινωνικός πόλεμος» που έχει εξαπολυθεί από την κυβέρνηση στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Κι επειδή όπως λένε οι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη  που βρίσκονται στην προμετωπίδα του φεστιβάλ «ο κόσμος, μόνο όταν μοιράζεσαι υπάρχει», σας καλούμε να μοιραστούμε στιγμές αλληλεγγύης & διασκέδασης, προβληματισμού και διαλόγου, χαράς και δημιουργίας.

Σας καλούμε να συνδιαμορφώσουμε, να συζητήσουμε, να προετοιμάσουμε το Φεστιβάλ, στην επόμενη ανοικτή συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιούνη, στις 8:30μ.μ. στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο “Rossonero”.

Ανοιχτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή