"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

“Πατρίδα μας όλη η Γη”: 6 και 7 Ιουλίου το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με σύνθημα «Πατρίδα μας όλη η Γη» πραγματοποιείται και φέτος το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου στο πάρκο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων με δράσεις και μουσικές, με διεθνείς κουζίνες και συζητήσεις, «για να νικήσουμε το φόβο, το ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ανοιχτής συνέλευσης του Φεστιβάλ.

Πρόκειται για μια γιορτή αλληλεγγύης, φιλίας, πολιτισμού, προβληματισμού και συζητήσεων, παιδικών παιχνιδιών και θεματικών εργαστηρίων, συναυλιών και καλλιτεχνικής έκφρασης, ανοίγοντας παράλληλα το διάλογο και δίνοντας βήμα στην ισότητα, την ελευθερία, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά.

«Για ακόμα μια χρονιά ενώνουμε τη φωνή μας και υψώνουμε τείχος απέναντι στον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τον φασισμό», δηλώνει στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της ανοιχτής συνέλευσης δημοσιογράφος Ευαγγελία Κάκια, για να προσθέσει:

«Φέτος, ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ θα είναι κυρίαρχα αντιπολεμικός, δεδομένου των όσων διαδραματίζονται, τόσο στη “γειτονιά” μας, όσο και σε παγκόσμια κλίμακα».

Το φεστιβάλ στηρίζεται στην ανοιχτή συνέλευση και στη δημιουργία και τη φαντασία των πολλών ανθρώπων που το στηρίζουν και το μεγαλώνουν κάθε χρόνο και περισσότερο. Ένα φεστιβάλ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Μαζί μας φέτος, επισημαίνουν τα μέλη της ανοιχτής συνέλευσης, σε σχετική ανακοίνωση, οι ιδιαίτεροι Χαϊνηδες -της μουσικής, του έρωτα, της ανταρσίας- και τα Υπόγεια Ρεύματα -η μπάντα της αιώνιας νεότητας- μας ταξιδεύουν σε ελεύθερο ρυθμό και δύο συναυλίες ανοιχτές για όλους. Στη μουσική σκηνή επίσης συγκροτήματα από κάθε μουσικό ρεύμα, θα δώσουν το δικό τους τόνο και τις δύο βραδιές του φεστιβάλ.

Φιλοδοξούμε, προσθέτει επίσης η κ. Κάκια, να δημιουργήσουμε μία ζωντανή κοινότητα συζήτησης, δράσης και αγώνα ενάντια στη φρίκη του πολέμου, για να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των λαών για ελευθερία και ειρήνη, για να καταλήξει: «Δύο μέρες με συζητήσεις, θεματικά εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δυο μέρες γιορτής κατά του ρατσισμού, του φασισμού και της ξενοφοβίας. Δύο μέρες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Κι επειδή, όπως λένε οι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη που βρίσκονται στην προμετωπίδα του φεστιβάλ, «ο κόσμος, μόνο όταν μοιράζεσαι υπάρχει», τα μέλη απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες, για να μοιραστούν στιγμές αλληλεγγύης και διασκέδασης, προβληματισμού και διαλόγου, χαράς και δημιουργίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης