"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Παυλόπουλος: Μη λησμονάτε τη χώρα μου – Ομπάμα: Θα μας έχετε πάντα συμμάχους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατά την προσφώνησή του προς τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε ότι οι Έλληνες έχουν πληρώσει ένα τεράστιο κόστος.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος, για το οποίο ωστόσο δεν ήταν υπεύθυνοι οι ίδιοι, αλλά οι λανθασμένες πολιτικές. Τόνισε επίσης ότι, παρά το κόστος αυτό, η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτα εντός της ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της, την ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι υπηρέτησε συνειδητά και με συνέπεια τα καθήκοντά του, υψώνοντας τείχη αναχαίτισης των ακραίων ανισοτήτων, με σεβασμό στον άνθρωπο και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να μην λησμονήσει την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, υπενθυμίζοντας τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, «μη λησμονάτε τη χώρα μου».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες «πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και εμπνεόμαστε από τον θεσμό των θεσμικών αντιβάρων», καθώς, όπως εξήγησε, θωρακίζουν τη λαϊκή κυριαρχία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στην ανάγκη να επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες ξεκίνησε, ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναμένει την αλληλεγγύη της Ευρώπης και καλώντας τον Αμερικανό ομόλογό του να ασκήσει πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στάθηκε, εξάλλου, στην ανάγκη τερματισμού του πολέμου στη Συρία.

«Από την Αθήνα, που έχει ως σύμβολο τον Παρθενώνα, σας προτρέπουμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για τα ίδια ιδανικά. Πάρτε μαζί σας και την Ελλάδα σε αυτό σας το οδοιπορικό. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, σας κάνω ένα συμβολικό δώρο. Σας προσφέρουμε την “κρυφή Ελλάδα” ως δώρο -όπως είχε πει ο Μαλρό, “όλοι οι άνθρωποι στη Δύση κουβαλάμε μία κρυφή Ελλάδα στην καρδιά μας”» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην αντιφώνησή του και αφού και πάλι μίλησε στα ελληνικά, λέγοντας «καλησπέρα», ο Μπαρά Ομπάμα σημείωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είναι έκπληξη η ελληνική φιλοξενία, της οποίας έτυχε, ενώ αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Στάθηκε, δε, στο ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου με 12 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδες, το οποίο κατέρριψε το καλοκαίρι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς.

«Να ξέρετε ότι, στον αγώνα σας να πάτε την Ελλάδα μπροστά, θα έχετε πάντα σύμμαχο τις ΗΠΑ» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κάνοντας, δε, πρόποση «στις αρετές και τις αξίες που μας ενώνουν από τις δύο άκρες μίας μακράς θάλασσας», ο κ. Ομπάμα είπε στα ελληνικά «στην υγειά σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης