ΠΑ-ΣΟΚ από σφαίρες και «πυρά» Παπανδρέου Reviewed by Momizat on . Απανωτά τα σοκ μέρα εκλογών για το ΠΑΣΟΚ, από την «τρύπα» στα μέτρα ασφάλειας της περιοχής που έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους τα ξημερώματα να πυροβολήσουν προ Απανωτά τα σοκ μέρα εκλογών για το ΠΑΣΟΚ, από την «τρύπα» στα μέτρα ασφάλειας της περιοχής που έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους τα ξημερώματα να πυροβολήσουν προ Rating: 0

ΠΑ-ΣΟΚ από σφαίρες και «πυρά» Παπανδρέου

ΠΑ-ΣΟΚ από σφαίρες και «πυρά» Παπανδρέου

Απανωτά τα σοκ μέρα εκλογών για το ΠΑΣΟΚ, από την «τρύπα» στα μέτρα ασφάλειας της περιοχής που έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους τα ξημερώματα να πυροβολήσουν προς την πίσω πλευρά του κτιρίου, όπου τα γραφεία είναι πλήρως εκτεθειμένα επειδή υπάρχουν μόνο τζαμαρίες. Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τρομοκρατικό το χτύπημα και από τον κάλυκα που βρέθηκε από την Αντιτρομοκρατική, φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί βαρύς οπλισμός, που αν ήταν εν λειτουργία τα γραφεία θα μπορούσαν να είχαν και τραυματίες. Ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος των γραφείων έχουν ήδη αποκλειστεί από τις 12 το μεσημέρι και ελέγχεται εξονυχιστικά από μέλη της Αντιτρομοκρατικής.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξεδόθη πριν λίγο.
Εκτός όμως από την αναστάτωση των πυροβολισμών σήμερα έχει προκαλέσει αναστάτωση και η πρωινή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου που προκάλεσε υπόγεια ένταση, πικρίες και ερωτηματικά στην ηγετική ομάδα.
Ο κ. Παπανδρέου μάλλον δεν βρήκε τον τρόπο που θα ήθελε ο κ. Βενιζέλος να στηρίξει την «Ελιά» στις ευρωεκλογές, όπως είχε πει την Τετάρτη. Η απάντηση δόθηκε μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας που είχαν οι δυο άντρες και όπως αποκάλυψε στο Mega  ο κ. Βενιζέλος, ο πρώην πρωθυπουργός τον καθησύχασε ότι θα βρει τρόπο να παρέμβει στην προεκλογική εκστρατεία προφανώς κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπέρ της «Ελιάς», δηλώνοντας ότι αδυνατεί να προσέλθει στην κεντρική πολιτική εκδήλωση της «Ελιάς» στο Μουσείο Μπενάκη.
Μόνο που η δήλωση Παπανδρέου επιχειρεί από την μια να υπερασπιστεί την δική του πολιτική στην διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης, ενώ για την αυριανή μέρα κάνει λόγο για το χρέος των προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερα τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταδικάζει τη συντηρητική πορεία της Ευρώπης (και έμμεσα και της χώρας). Η δήλωση, που ο κ. Παπανδρέου την έκανε  μπροστά στις κάμερες, είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένη και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός μας προετοιμάζει για την επόμενη δική του μέρα, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν θα είναι μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά». Αναλυτικά η δήλωση του που προκαλεί πολλές συζητήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, αν και σήμερα μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες δεν πρόκειται να γίνει κανένα σχόλιο από το επίσημο ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:
«Το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 40 χρόνια, προσέφερε πολλά στον τόπο, για τη δημοκρατία, την αλλαγή, την πρόοδο. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στα χρονικά. Αψηφώντας πολιτικό κόστος. Σκεπτόμενοι μόνο το εθνικό συμφέρον και βέβαια, την απειλή μιας χρεοκοπίας. Και αυτά, τα κάναμε μέσα σε μια Ευρώπη συντηρητική, που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει συλλογικά το ανάστημά της για μία άλλη πολιτική. Μια πολιτική αλληλεγγύης, που θα σεβόταν τον πόνο της προσαρμογής, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και άλλων λαών. Ελπίζω, αυτός ο κύκλος να κλείνει πια. Όμως, αύριο, πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές. Να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη, που σπάει τον φαύλο κύκλο της ανεργίας και εμπεδώνει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη. Αλλά κι εδώ, σε αυτόν τον τόπο, δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τις εξαρτήσεις από τα πάσης φύσεως κατεστημένα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Να μπορούμε, δηλαδή, να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, υπάρχει και το όραμα. Το όραμα, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Από αύριο, αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου».

Πηγή topontiki.gr

Αφήστε το σχόλιο σας