"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Περί κλάδων ελαίας (ή περί ανέμων και υδάτων)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Daskalou Makis

Ορθή η παρέμβαση της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών σχετικά με το “βέτο” που έθεσε για την ματαίωση της πρωτοβουλίας της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας “ΕΛΑΙΑ”, η οποία ζητούσε την από κοινού με τον Δήμο, φύτευση δύο δενδρυλλίων ελιάς στον αύλειο χώρο του Αγ. Κωνσταντίνου και Κουρσούμ τζαμί αντιστοίχως, ως ένδειξη της Ελληνοτουρκικής φιλίας και συνεργασίας στο πλαίσιο της αδελφοσύνης των λαών, έπειτα απο μια φωτιά σε τέμενος της Κομοτηνής. Ορθή βεβαίως και η απόφαση του Δήμου να προβεί στην “επανεξέταση” του θέματος.
Μία πρόταση, χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα, που αποτελεί μία έκφραση ραγιαδισμού και οσφύοκαμπτικής συμπεριφοράς προς ένα γειτονικό κράτος το οποίο καθημερινώς προκαλεί, αμφισβητεί τα σύνορά μας,, προετοιμάζει δυσάρεστες καταστάσεις στην Θράκη και το Αιγαίο, οικειοποιείται την ιστορία της Ιωνίας και το οποίο βαρύνεται με συστηματικές γενοκτονίες και σφαγές του Ελληνικού στοιχείου της ανατολής και του Πόντου. Το εκπληκτικό είναι ότι η όλη εκδήλωση θα ήτο μονομερής χωρίς αντίστοιχη επίσημη τουρκική εκπροσώπηση. Η έκφραση της υποτέλειας στον μέγιστο βαθμό.
Πρόκειται για μία ακόμα ενέργεια εντυπωσιασμού εκ μέρους αυτής της λεγόμενης Μ.Κ.Ο. «ΕΛΑΙΑ», που στην ουσία είναι μια καθαρώς παρεκκλησιαστική οργάνωση, τα μέλη της οποίας υπακούουν και καθοδηγούνται από ένα συντοπίτη αγιορείτη “πνευματικό πατέρα”, ο οποίος τελευταίως έχει αναπτύξει και περίεργες σχέσεις με το Πατριαρχείο Ρωσίας με ανταλλαγές δώρων, εκδόσεων και εικόνων.
Φυσικά η αρμόδια επιτροπή του Δήμου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσει συνέχεια στην παραπάνω υπόθεση, και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική στις τοποθετήσεις και τις αποφάσεις της, εξετάζοντας με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα προτάσεις, που κατά καιρούς υποβάλλονται από πολιτικές και θρησκευτικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, Μ.Κ.Ο. και ιδίως από διάφορες κινήσεις πολιτών, έχοντας πάντα ως γνώμονα ότι η Δημοτική αρχή εκφράζει και εκπροσωπεί όλους τους δημότες της πόλεως.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Θωμάς Δασκάλου
Αρχιτέκτων Μηχανικός –Τρίκαλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης