"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Περί σκυλοφιλίας και άλλων παρανοήσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η προστασία και η καλή συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι θεάρεστη πράξη. Η Αγία Γραφή στο βιβλίο του Δευτερονομίου κεφ 22, αλλά και σε άλλα σημεία, παραθέτει μια σειρά εντολών οι οποίες αφορούν την καλή συμπεριφορά του ανθρώπου σε ότι αφορά τη σχέση του με τα ζώα.
Από την ανάλυση των βιβλικών αυτών οδηγιών προκύπτει μια ισόρροπη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και των ζώων, συμπεριλαμβανομένων και των πτηνών.

Σήμερα η νομοθεσία σε ότι αφορά τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, υπερ-προστατεύει μόνο ένα ζώο και αυτό είναι ο σκύλος, είτε είναι στην κατοχή κάποιου ανθρώπου είτε είναι αδέσποτος.
Σε ότι αφορά την περίπτωση αυτή τα πράγματα έχουν ξεφύγει πολύ και έχουν φτάσει σε σημείο που ο όρος ζωόφιλος να ταυτίζεται με την αγάπη του ανθρώπου προς το σκύλο, τα δε σκυλιά να προστατεύονται από το νόμο και εν είδη ιερών ζώων, μπορούν να κυκλοφορούν παντού, συνοδευόμενα από τους κατόχους τους ή αδέσποτα.

Έτσι μπορούν να μπαίνουν στη θάλασσα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, να κατουράνε και να χέζουν στην στην άμμο, εκεί που ξαπλώνουν οι λοιποί λουόμενοι, να κυκλοφορούν ομαδικά μέσα στις πόλεις, μπορούν να επιτίθενται σε ανθρώπους και άλλα πολλά.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά επιθέσεων σκύλων σε ανθρώπους και δεν είναι λίγα και τα θύματα από τις επιθέσεις αυτές.

Η κατάσταση στο σύνολο τής έχει ξεφύγει, τα μάλλα και δείχνει την παρανόηση των ημερών.

Η περίπτωση της περιοχής του παλαιού ΚΤΕΛ είναι μια από αυτές, αν ο Δήμος τα περισυλλέξει και τα φιλοξενήσει σε ξενοδοχείο σκύλων-τα ξενοδοχεία σκύλων είναι μια μοντέρνα αναπτυξιακή δραστηριότητα…!!!!- να αναφέρει λεπτομερώς το κόστος καθώς και το μεθάνιο ( CH4 ) που εκπέμπουν.

Σημείωση : Το μεθάνιο είναι αέριο του θερμοκηπίου.

Διακαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης