"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Περί Τρικαλινών μωροφιλόδοξων…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η φιλοδοξία στο δημόσιο βίο είναι θεμιτή και λειτουργεί ως κίνητρο, όπως το κέρδος στο καπιταλισμό, αρκεί να έχει περιεχόμενο και ουσία.

Άλλωστε η Δημοκρατία που σαφώς είναι το πολίτευμα με τα λιγότερα μειονεκτήματα, λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο όταν οι πολίτες εκλέγουν τους άριστους.

Το πρόβλημα υφίσταται, όταν σε μια Δημοκρατική κοινωνία όπως η ημετέρα, δημιουργούνται συνθήκες τέτοιες, που η ενασχόληση με τα κοινά να είναι ελκυστική σε τυχοδιώκτες και μωροφιλόδοξους, που βλέπουν την ενασχόληση με τα κοινά ως εφαλτήριο κοινωνικής καταξίωσης. 

Αυτοί δηλαδή που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη κοινωνία και θεωρούν τη πολιτική μέσο αναγνωρισημότητας, βιοπορισμού η ακόμη και πλουτισμού. 

Βέβαια η νοσηρή Δημοκρατική συμπεριφορά του εκλογικού σώματος είναι η βασική αιτία της παρούσας θλιβερής πραγματικότητας.

Κι αυτό δυστυχώς, γιατί ο λαός δεν διαθέτει πολιτική παιδεία, ενώ θεωρεί τον εαυτό του ανεύθυνο και σχεδόν πάντα υποτάσσει το συλλογικό συμφέρον στο προσωπικό.

«Η ενασχόληση με τα κοινά στον τόπο μας σήμερα , δυστυχώς αποτελεί το χόμπι ασήμαντων ανθρώπων, που όταν πετυχαίνουν γίνονται σπουδαίοι στα μάτια ακόμα πιο ασήμαντων ανθρώπων» [George Nathan, 1882-1958 Aμερικανός αρθογράφος}

Κώστας Κουτσονάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης