Περιβαλλοντικές Διαδρομές του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων στο ΚΠΕ Φιλιατών Θεσπρωτίας Reviewed by Momizat on .  Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, στα πλαίσια του προγράμματος «Παραδοσιακοί οικισμοί- Έργα ανθρώπων στον χώρο», που υλοποιούμε  Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, στα πλαίσια του προγράμματος «Παραδοσιακοί οικισμοί- Έργα ανθρώπων στον χώρο», που υλοποιούμε Rating: 0

Περιβαλλοντικές Διαδρομές του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων στο ΚΠΕ Φιλιατών Θεσπρωτίας

Περιβαλλοντικές Διαδρομές του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων στο ΚΠΕ Φιλιατών Θεσπρωτίας

 Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, στα πλαίσια του προγράμματος «Παραδοσιακοί οικισμοί- Έργα ανθρώπων στον χώρο», που υλοποιούμε φέτος στο σχολείο μας, επισκεφθήκαμε στις 26-27/2/2014 το Κ.Π.Ε. Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής μας, επισκεφθήκαμε τρεις χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς, τους Φιλιάτες, το Φοινίκι και το Γιρομέρι, στους οποίους παρατηρήσαμε τα στοιχεία και την τεχνική της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Επίσης επισκεφθήκαμε το χωριό Ελαία, διαβήκαμε το «Καλπακιώτικο» γεφύρι και ενημερωθήκαμε για την ιστορία του και τα χαρακτηριστικά της κατασκευής του. Στη συνέχεια προσκυνήσαμε στην πετρόκτιστη μονή Γιρομερίου την εικόνα της Παναγίας και εντυπωσιαστήκαμε από τις εικόνες του φυσικού κάλλους της περιοχής, που έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA .

Σε όλες αυτές τις επισκέψεις είχαμε βοηθούς τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Φιλιατών, οι οποίοι με ιδιαίτερη προθυμία και διάθεση μας ξενάγησαν και μας παρουσίασαν τις ομορφιές του τόπου τους, μας ανέθεσαν να καταγράψουμε τις θετικές και τις αρνητικές παρεμβάσεις του ανθρώπου στους παραδοσιακούς οικισμούς και, αφού συγκεντρώσαμε τις απαραίτητες πληροφορίες στη διάρκεια των επισκέψεων, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και παρουσιάσαμε τις εργασίες μας με ξεχωριστό τρόπο η κάθε ομάδα.

Αξιοσημείωτη ήταν και η επίσκεψή μας στην όμορφη κωμόπολη Παραμυθιά, όπου επισκεφθήκαμε έναν νερόμυλο, το λαογραφικό μουσείο και ένα εντυπωσιακό παλιό αρχοντικό.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και η θερμή φιλοξενία μας σε ξενοδοχείο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η δημιουργική αυτή επίσκεψη έγινε με συνοδεία των καθηγητριών μας, κ. Αστρίτη Ευαν., Παπαζεύκου Ουρ. Και Βλάχου Χρ.

Ελπίζουμε τέτοιες δημιουργικές επισκέψεις να συνεχιστούν στο σχολείο μας…….

 

                                                                               Η περιβαλλοντική ομάδα

                                                                              του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων

 fil1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή