Περικοπές και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Reviewed by Momizat on . Οι περικοπές στις συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, λόγω των όσων εφαρμόζονται στο πλα Οι περικοπές στις συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, λόγω των όσων εφαρμόζονται στο πλα Rating: 0

Περικοπές και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Περικοπές και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Οι περικοπές στις συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, λόγω των όσων εφαρμόζονται στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΠΟΣ- ΟΑΕΕ). Η συνεδρίαση των 31 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει αυτό το Σάββατο  7 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του τοπικού Επιμελητηρίου στις 10 το πρωί. Στο επίκεντρο θα βρεθούν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την ΠΟΣ – ΟΑΕΕ λόγω των μειώσεων των εργοδοτικών εισφορών οι επικουρικές συντάξεις, θα δίνονται όχι στην βάση των εισφορών που έχει πληρώσει ο εργαζόμενος αλλά με βάση τα χρήματα που θα συγκεντρώνει το Ενιαίο ταμείο επικουρικών συντάξεων. Ουσιαστικά και σταδιακά οι επικουρικές συντάξεις οδηγούνται σε εξαφάνιση. Επίσης από την 1.1.2015 εφαρμόζεται το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό όλες οι συντάξεις θα υπολογίζονται στην βάση τα 360 ευρώ και κάτω, εάν φυσικά το κράτος θα μπορεί να καλύπτει αυτό το ποσό. Ολα τα παραπάνω μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα τα οποία θα δίνονται πέραν των άλλων και με εισοδηματικά κριτήρια.

«Ο ΟΑΕΕ υπονομεύτηκε – όπως έγινε συνολικά με την Κοινωνική Ασφάλιση – από τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Τα αποθεματικά των Ταμείων έγιναν το λίπασμα της μεταπολεμικής καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στις δεκαετίες του 1990 και 2000 τα αποθεματικά παίχτηκαν στο χρηματιστηριακό τζόγο. Τελευταία το λεγόμενο κούρεμα των ομολόγων ήταν καθαρά «κλέψιμο» και λεηλάτησε τα Ταμεία. Η αδυναμία καταβολής των εισφορών σε συνδυασμό με τη μειωμένη -τη μικρότερη μέσα στην πενταετία- κρατική επιχορήγηση δημιουργεί στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΕ οργανικό έλλειμμα 466,868 εκατ. ευρώ για το 2014. Η κυβέρνηση μειώνει σταθερά τη χρηματοδότηση προς την Κοινωνική Ασφάλιση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε οι ιδιωτικές εταιρείες να αναδειχτούν σε κυρίαρχους παίχτες στο νέο σύστημα της Ασφάλισης, όπου ο ασφαλισμένος θα ξέρει πόσα θα πληρώνει, αλλά δεν θα ξέρει αν θα πάρει σύνταξη, ούτε και το ύψος της. Από 12,6 δισ. ευρώ το 2013, η κρατική χρηματοδότηση στα 10,5 δισ. για φέτος και στα 9,7 δισ. το 2015 και το 2016» τονίζει η Ομοσπονδία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή