"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Περικοπή δρομολογίων από το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων: Aπειλείται η βιωσιμότητά μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε περικοπή των δρομολογίων από τις 20 Φεβρουαρίου προχωρά το Αστικό ΚΤΕΛ όπως αναφέρει σε δημόσια ανακοίνωσή του, η οποία κοινοποιείται προς τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχ. Παπαδόπουλο και τους βουλευτές του νομού Τρικάλων.

Η διοίκηση του μεταφορικού φορέα κάνει λόγο για “επιτακτική ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων των αστικών ΚΤΕΛ της χώρας”, καθώς απειλείται η βιωσιμότητά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό της αστικής περιοχής Τρικάλων ότι η επιχείρηση «Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε.», από κοινού με τις λοιπές επιχειρήσεις αστικών ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας, έχει απευθύνει, έως και σήμερα, μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Σ.), ως του πλέον αντιπροσωπευτικού συλλογικού φορέα εκπροσώπησης των επιχειρήσεων της δημόσιας οδικής αστικής συγκοινωνίας της χώρας, σειρά αιτημάτων και εκκλήσεων προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Υποδομών και Μεταφορών, για την άμεση λήψη και θεσμοθέτηση εκτάκτων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των συγκοινωνιακών φορέων αστικών ΚΤΕΛ, υπό τη μορφή έκτακτης κρατικής επιχορήγησης και/ή μείωσης του ειδικού φόρου προμήθειας πετρελαίου κίνησης, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που επικρατεί εδώ και έναν χρόνο στην αγορά του πετρελαίου κίνησης, η οποία συνίσταται σε ακραία αύξηση των τιμών προμήθειας του καυσίμου.

Τα ανωτέρω δε αιτήματα ήταν απολύτως εύλογα και αναγκαία, για την αντιμετώπιση της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, και αποτελούν τις πλέον πρόσφορες εναλλακτικές λύσεις, για την αποφυγή αύξησης του κομίστρου των αστικών επιβατικών μεταφορών, η οποία δεν αποτελεί επιθυμητή επιλογή για τους συγκοινωνιακούς φορείς, διότι θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας σε εξαιρετική οικονομική επιβάρυνση του επιβατικού κοινού, σε συνδυασμό με την παρούσα κατάσταση γενικότερης αύξησης του κόστους ζωής.

Εντούτοις, τα ως άνω αιτήματα δεν έχουν έως και σήμερα τύχει ανταπόκρισης από μέρους της Πολιτείας, η οποία τηρεί, επί μηνών, στάση αδράνειας έναντι της επιτακτικής ανάγκης στήριξης των επιχειρήσεων των αστικών ΚΤΕΛ της χώρας, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα των εν λόγω συγκοινωνιακών φορέων και κατά συνέπεια η εκτέλεση από μέρους μας του έργου της δημόσιας αστικής οδικής συγκοινωνίας που μας έχει ανατεθεί εκ του νόμου.

Κατόπιν της ανωτέρω εξέλιξης, η «Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε.» βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι από 20/02/2023, θα προβεί σε μείωση των δρομολογίων των γραμμών της, που εξυπηρετούν την πόλη των Τρικάλων και τα χωριά των όμορων Δήμων, προς τον σκοπό εξασφάλισης της βιωσιμότητας της επιχείρησης και της προστασίας των υφισταμένων θέσεων εργασίας, με γνώμονα και συμμεριζόμενη τον κοινωνικό της ρόλο, ως του αρμοδίου φορέα για την εκτέλεση της δημόσιας αστικής οδικής συγκοινωνίας της περιοχής των Τρικάλων.

Το νέο πρόγραμμα των δρομολογίων θα αναρτηθεί, εντός των επομένων ημερών, στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, στη διεύθυνση https://ast-trikala.gr/index.html.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης