Περιμένοντας τις κινήσεις των “4” στον Δήμο Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν πλέον «γραμμές» και κατευθύνσεις, που να δίνονται από συνδυασμούς και παρατάξεις σε ψηφοφόρους και αυτές, μάλιστα, να τηρούνται. Ε Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν πλέον «γραμμές» και κατευθύνσεις, που να δίνονται από συνδυασμούς και παρατάξεις σε ψηφοφόρους και αυτές, μάλιστα, να τηρούνται. Ε Rating: 0

Περιμένοντας τις κινήσεις των “4” στον Δήμο Τρικκαίων

Περιμένοντας τις κινήσεις των “4” στον Δήμο Τρικκαίων

Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν πλέον «γραμμές» και κατευθύνσεις, που να δίνονται από συνδυασμούς και παρατάξεις σε ψηφοφόρους και αυτές, μάλιστα, να τηρούνται.

Εχουν παρέλθει – ευτυχώς – αυτές οι εποχές.

Υποτίθεται ότι έχουμε ως λαός σκεπτόμενος, διαμορφώσει μια σχετική άποψη, μεγαλύτερη ή μικρότερη, ουσιαστικότερη ή τυπικότερη. Ετσι, ό,τι και να πουν οι άλλοι τέσσερις συνδυασμοί για το τι θα συμβεί στον δεύτερο γύρο στα Τρίκαλα, στον Δήμο Τρικκαίων, ίσως είναι άτοπο.
Μπορεί, θεωρητικώς, να υπάρχουν αρκετοί ή λιγότεροι, προσωπικοί και πολιτικοί φίλοι των επικεφαλής ή μελών των τεσσάρων συνδυασμών. Μπορεί ορισμένοι να χαράσσουν «γραμμή». Μπορεί, όμως, και να κυριαρχήσει η απλή λογική: ψηφίζω ό,τι θέλω.
Πλέον, δεν είναι σίγουρο τι θα πράξουν οι 4 συνδυασμοί. Πρώτη κίνηση θα ήταν να εκδώσουν μια ανακοίνωση. Οι γραμμές αυτές γράφονται το βράδυ της Τρίτης, δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Η Συντονιστική Γραμματεία του «Φυσάει Κόντρα» συνεδριάζει αυτή την ώρα και αύριο θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση (ενώ η ολομέλεια του ψηφοδελτίου θα συνεδριάσει πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη).
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Υπάρχει μόνο η γενική αναφορά της ΚΕ του ΚΚΕ (εδώ), αλλά χρειάζεται εξειδίκευση των θέσεων για τον Δήμο Τρικκαίων. Αγνωστο τι θα πράξουν οι κ. Χατζηγάκης και Μητσιούλης. Θα έπρεπε, όμως, να εκδώσουν ανακοίνωση, τουλάχιστον για να ευχαριστήσουν όλους, όσοι τους ψήφισαν. Το να δώσουν «γραμμή», φαντάζει τουλάχιστον απίθανο. Αλλά είναι σχεδόν σίγουρο, ότι μπορούν και πρέπει να πάρουν θέση για τα του Δήμου. Ειδικά από τη στιγμή που κατήλθαν στις εκλογές.
Από κει και πέρα, η όλη διαδικασία του δεύτερου γύρου, έχει ξεκινήσει, με μια συγκέντρωση των μελών της ομάδας Παπαστεργίου άμεσα, το απόγευμα της Δευτέρας (αναλυτικά). Εκεί, συζητήθηκε το αποτέλεσμα και χαράχθηκε η τακτική της τρέχουσας εβδομάδας. Το πρωί της Τρίτης, η πλευρά Λάππα επιχείρησε να επιτεθεί σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της «επανεκκίνησης», για το ότι απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολίτες, ένας εκ των οποίων και ο γιος του Δημάρχου. Αποδείχτηκε ότι το μήνυμα ήταν εντελώς φυσιολογικά προεκλογικό, χωρίς τίποτε μεμπτό. Πολύ κακό για το τίποτε, δηλαδή.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας