Περιοδεία και ομιλίες Μπούτα σε περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας Reviewed by Momizat on . Συνέχισε τις επισκέψεις-περιοδείες σε περιοχές του νομού Τρικάλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Μπούτας. Τις τελευταίες Συνέχισε τις επισκέψεις-περιοδείες σε περιοχές του νομού Τρικάλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Μπούτας. Τις τελευταίες Rating: 0

Περιοδεία και ομιλίες Μπούτα σε περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας

Περιοδεία και ομιλίες Μπούτα σε περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας

Συνέχισε τις επισκέψεις-περιοδείες σε περιοχές του νομού Τρικάλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Μπούτας. Τις τελευταίες  μέρες  επισκέφτηκε περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας, του κατεξοχήν αγροτικού δήμου των Τρικάλων.   Μαζί του βρέθηκαν η Βάσω Μπακάση υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και ο Αποστόλης Θωμόπουλος  υποψήφιος  δήμαρχος Φαρκαδόνας . Στα Σερβωτά , τους  Ταξιάρχες, το Ζάρκο οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέπτυξαν μια  πλούσια συζήτηση με ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και απάντησαν σε πολλούς προβληματισμούς τους.   Συζητήσεις που στο επίκεντρο έβαζαν τη διέξοδο από την κρίση προς όφελος του μικρομεσαίου αγρότη , της λαϊκής οικογένειας.

Ανάμεσα σε άλλα ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε:

« Έγινε, πλέον, φανερό ότι ο στόχος της ΕΕ είναι να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, σε μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Γι αυτό και όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που υλοποιούνται μέσω της νέας ΚΑΠ – το ευαγγέλιο του ξεκληρίσματος μας – και στοχεύουν στην ενίσχυση των μονοπωλίων της ΕΕ, ώστε να υπερισχύσουν στον ανταγωνισμό τους με τα άλλα, εκτός Ευρώπης.

Γι αυτό το ζήτημα, δεν θα ακούσετε κουβέντα από τους άλλους υποψήφιους, παρά μόνο παχιά λόγια μπροστά στην κάλπη, που καθόλου δεν τα τσιγκουνεύονται.

Πάρτε για παράδειγμα την κυρία Διώτη, την υποψήφια περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τι μας λέει; “Τοπική ανάπτυξη και αναδιάρθρωση καλλιεργειών.” Δηλαδή; Τι θα παράγει ο βαμβακοπαραγωγός του χρόνου από του χρόνου που σταματάνε τα ιστορικά δικαιώματα; Δεν μας λέει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένας. Το μόνο που λένε είναι «τοπική ανάπτυξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων», δηλαδή, “σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω…”

Ποια είναι η αλήθεια που την κρύβουν, όλοι, πράσινοι, νεοπράσινοι, δήθεν ακομμάτιστοι και αδιάφθοροι, μπλε; Οτι στη χώρα μας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις – χώμα, νερό, αέρας, αλλά και αγροτική εμπειρία – για διασφαλίζουμε καλή και φθηνή διατροφή όλου του λαού. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα γιατί τα μονοπώλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν ακριβά και ανθυγιεινά προϊόντα, χάριν του κέρδους. Η αγροτική παραγωγή, οργανωμένη σε λαϊκή οικονομική βάση, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της απασχόλησης, στην παραμονή του πληθυσμού στην ύπαιθρο, στην επιστροφή στην ύπαιθρο όσων εξαναγκάστηκαν να φύγουν και το επιθυμούν. Ταυτόχρονα, θα αποτελεί βασικό παράγοντα και για την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν σε συνδυασμό και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Δηλαδή, κεντρικά θα σχεδιάζουμε ως χώρα: Τι ποσότητες χρειάζονται για να καλυφτούν οι ανάγκες του λαού μας σε στάρι, για ψωμί, ζυμαρικά κ.ά, σε λάδι, κηπευτικά, φρούτα, ζωοτροφές και κτηνοτροφικά προϊόντα, κρασί, σταφίδα, βαμβάκι, καπνό, αλιεύματα – ψάρια κ.ά. και όπου υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε εξαγωγές. Αυτό θα γίνεται με επιλογή των περιοχών όπου υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα για την καλλιέργεια, την παραγωγή, την ανάπτυξή τους. Θα γίνεται, γιατί τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα θα είναι του λαού, όχι γενικά δημόσια για να τους δίνουν ρευστό, αλλά του λαού, κοινωνικοποιημένα. Το ίδιο αυτά της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων, δηλαδή λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ενέργεια, μηχανήματα κ.ά., και της μεταποιητικής βιομηχανίας.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα αγροτικά εφόδια θα είναι φτηνότερα, γιατί δε θα υπάρχει το καπιταλιστικό κέρδος και οι παραγωγοί δεν θα έχουν μπελά στο κεφάλι τους πως και πουκαι με πόσο θα διαθέσουν τη σοδειά τους, αφού θα απορροφιέται από το κρατικό εμπόριο και τα κρατικά εργοστάσια. Με την κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και τη συνεταιριστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής, με τη δημιουργία και στήριξη παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών, που θα ενοποιούν τους μικρομεσαίους αγρότες, εργατοϋπαλλήλους, μικροεπαγγελματίες, νέους, θα εξασφαλίζεται καλό εισόδημα και, ταυτόχρονα, θα διαμορφώνονται προϋποθέσεις για αύξηση του χρόνου ξεκούρασης των αγροτοπαραγωγών, θα δίνεται εναλλακτική εργασιακή διέξοδο στους νέους, θα υπάρχει ολόπλευρη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού.

Ο αγρότης θα εφοδιάζεται με νέες τεχνολογίες και υποδομές και θα στηρίζεται, με κάθε τρόπο, προκειμένου να αναπτύξει, στο έπακρο, την παραγωγική του δραστηριότητα, έτσι που να φτάνουν στο λαό επαρκή, υψηλής ποιότητας και φτηνά είδη διατροφής και ένδυσης.

Η οργάνωση της μεγάλης παραγωγής είναι η διέξοδος, όχι όμως με το δικό μας ξεκλήρισμα, αλλά με την οργάνωση της οικονομίας σε ριζικά διαφορετική βάση, απαλλαγμένη από τα δεσμά της ΕΕ, δηλαδή και την ΚΑΠ, απαλλαγμένη από το κέρδος ως κριτήριο οργάνωσής της.

Όχι άλλος χαμένος χρόνος, λοιπόν! Σ αυτές τις εκλογές τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης πρέπει να βγούνε ενισχυμένα, για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη να παλεύουμε και σήμερα, όπως ήδη κάνουμε, ακόμη πιο δυνατοί, γύρω από στόχους ενάντια στα μονοπώλια, στα καρτέλ, που μας γονατίζουν, για να ανοίξουμε δρόμους στο αύριο

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

 mpoutas1 mpoutas2

Αφήστε το σχόλιο σας