"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Περιοδεία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα Τρίκαλα – Συναντήσεις με επιχειρήσεις και παραγωγικούς φορείς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Ευκλειδης Τσακαλώτος περιόδευσε σε λαϊκή αγορά και καταστήματα , όπου συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες για την κατάσταση στην αγορά και την ακρίβεια. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και οργανώσεων. Τον πρώην υπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, οι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Σύριζα.

Στη συνέχεια μιλώντας στους δημοσιογράφους στη συνεντευξη τύπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταξύ άλλων τόνισε:

Ως διαπραγματευτική ομάδα κάναμε λάθη, και ζοριστήκαμε αλλά είχαμε μέριμνα πρώτα τον πολίτη. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών.

Τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε ζήτημα δημοκρατίας. Χρειάζεται πλαίσιο ασφαλείας για να λειτουργεί ορθά η δημοκρατία.

Με τον Αλέξη Τσίπρα έχουμε στόχο να έχουμε ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση με συμμαχίες που θα απαντήσουν στα προβλήματα των πολιτών.

Η κυβέρνηση δεν έχει δίκιο όταν λέει δεν είναι κοστολογημένη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης μπορεί να εγγυηθεί ότι σιγά σιγά θα αυξηθούν οι μισθοί.

Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα οι συμμαχικές κυβερνήσεις. Η κοινωνική πίεση σε όλα τα κόμματα είναι να βρεθεί λύση.

Χρειαζόμαστε εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο στον αγροτικό τομέα.

Το 2015 πήγαμε το πρόγραμμα των μνημονίων στους ψηφοφόρους. Μετά το μνημόνιο ήταν δύσκολη η κατάσταση αλλά προστατεύσαμε τη χώρα.

Στην κυβέρνηση έμαθα πως μπορείς να κάνεις πράγματα και να παλέψεις. Ακόμη εντός μνημονίου υπάρχουν επιλογές.

Διαχωριστική γραμμή μεταξύ δεξιάς και αριστεράς είναι πως κοινωνία και οικονομία πάνε μαζί.

Σίγουρα υπήρχαν συμβιβασμοί στην εφαρμογή του μνημονίου. Σίγουρα επανακαθορίσει την στρατηγική σου στις διαπραγματεύσεις. Προσπαθήσαμε να λέμε την αλήθεια στον κόσμο.

Η ΕΕ μπαίνει σε συνθήκες ύφεσης και το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτα από τις κρίσεις και δεν κάνει καμία ρίξη με συμφέροντα. 

Αυτό που έκανε η κυβέρνηση στο ΕΣΥ είναι ασύλληπτο. Δεν έμαθε τίποτα από την πανδημική κρίση.

Η συζήτηση θα πρέπει να είναι τι κάνουμε στο μέλλον για τις ανάγκες των πολιτών. Να εμπλεξουμε την κοινωνία σε μια συζήτηση ώστε να καθοριστεί και αλλάξει η πορεία της χώρας. Να γίνουν διαβουλεύσεις με τις περιφέρειες, τους φορείς, τους δήμους. Χρειάζεται μια συζήτηση για τον πλουραλισμό στα Μέσα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα προβλήματα της λαϊκής αγοράς μόνο ο σύντροφος Μπουλογιώργος τα ξέρει από πρώτο χέρι..Αυτός πρέπει να είναι υποψήφιος και όχι οι καλό αναθρεμένοι βουτυρομπεμπέδες..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης