Με το ΚΚΕ οι άνθρωποι του αθλητισμού να κάνουν την έκπληξη στις εκλογές και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα
Στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θεσσαλία , ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαδόπουλος επισκέφτηκε –χθεςΤρίτη- τα Τρίκαλα. Μιας και ο ίδιος είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής –τερματοφύλακας του «Αστέρα Τρίπολης» συναντήθηκε και συνομίλησε με αθλητές , ανθρώπους του αθλητισμού , παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της πόλης μας , φοιτητές κα
Η περιοδεία του ξεκίνησε από το πρωί σε καφέ που είναι στέκια παλαίμαχων ποδοσφαιριστών , οι οποίοι έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας αλλά και πανελλαδικά τις προηγούμενες δεκαετίες. Με την πρώτη επαφή και δια ζώσης γνωριμία με το Ν.Παπαδόπουλο ,τα σχόλια και τα πειράγματα έπεφταν βροχή μεταξύ των φιλάθλων διαφορετικών ομάδων. Όλοι κάτι είχαν να πουν –απ’ την πλευρά του ο καθένας – για το παιχνίδι που «κατέβασε ρολά» απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα , για το γκολ ισοφάρισης που πέτυχε –αν και τερματοφύλακας – στις καθυστερήσεις ενός σημαντικού αγώνα , για τον φετινό τραυματισμό του , για την πορεία του στο άθλημα , για τη γνωριμία του και τη συμβίωση σε ομάδες με Τρικαλινούς ποδοσφαιριστές. Τα καλύτερα λόγια είχε να πει για συντοπίτες μας που διαπρέπουν στο χώρο , καθώς και για δυο νέους και ανερχόμενους Τρικαλινούς , οι οποίοι προέρχονται από ντόπιες ακαδημίες και τώρα έχουν ενταχθεί στην πρώτη ομάδα του «Αστέρα Τρίπολης». Φυσικά δεν έλειψαν οι συζητήσεις για την κατάσταση που βιώνει ο λαός στη χώρα μας , για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού , για τα αδιέξοδα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό κλπ. Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδόπουλος κάλεσε «σε στήριξη του ΚΚΕ , γιατί έτσι πιάνει τόπο η λαϊκή δυσαρέσκεια , έτσι μετατρέπεται η αγανάκτηση σε δύναμη αγώνα , διεκδίκησης και πίεσης ενάντια σε αντιλαικές πολιτικές και κυβερνήσεις»
Στη συνέχεια ο Νίκος Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου στη συζήτηση κυριάρχησε το ερώτημα τι αθλητισμό θέλουμε, πώς θέλουμε τον αθλητισμό στην κοινωνία , ποια θέση να κατέχει , στην οποία ο ομιλητής ανέδειξε την θέση του ΚΚΕ για φυσική αγωγή και αθλητισμό στο σχολείο ως βασικό συστατικό , καθώς και αποφασιστική ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την προώθηση του αθλητισμού για όλους, τη διέξοδο εργασίας στους απόφοιτους του τμήματος.
Η περιοδεία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαιρικών ακαδημιών των Τρικάλων. Στις συζητήσεις που είχε με προπονητές, αθλητές , παράγοντες ο Ν.Παπαδόπουλος τόνισε ότι : «ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κρατιέται από το μεράκι κάποιων ανθρώπων που νιώθουν απογοητευμένοι από την υποχρηματοδότηση, από τις υποσχέσεις που ακούνε από κυβερνήσεις και υπουργούς, αλλά ουσιαστικά δεν γίνεται τίποτα» και υπογράμμισε: «Καλούμε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ, να μπουν μπροστά να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε έναν καλύτερο αθλητισμό».
Επίσης, στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχθηκε ακόμα το σοβαρό θέμα της κάρτας υγείας του αθλητή που θα πρέπει να είναι δωρεάν για όλους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και το ζήτημα της ύπαρξης γιατρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.
«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, που σημαίνει ότι ο καθένας μας πρέπει να βγει μπροστά για τη διεκδίκηση δωρεάν μαζικού αθλητισμού για όλους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» ανέφερε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Πρόσθεσε ότι όπου υπάρχει διεκδίκηση, όπου αναπτύσσονται αγώνες, τότε οι κυβερνήσεις δέχονται την πίεση και αναγκάζονται να δώσουν κάποια χρήματα ή να λύσουν ορισμένα προβλήματα.