"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

«Πετάξτε στο Βόλο» ~ Μεγάλη εκστρατεία ενίσχυσης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λαμβάνει διαστάσεις η διαδικτυακή πρωτοβουλία για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Εκστρατεία μέσω του Διαδικτύου για την ενίσχυση του ρόλου του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με πρόσκληση σε τουρίστες από όλο τον κόσμο να πετάξουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μαγνησία, βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 500 υπογραφές υποστήριξης σχετικού αιτήματος προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλεξ. Τσίπρα και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Στην πρωτοβουλία η οποία φιλοξενείται στην πλατφόρμα εκστρατειών change.org με τον διακριτικό τίτλο«Fly to Volos», έχει τεθεί στόχος 1.000 υπογραφών και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 505 υποστηρικτές.

 

 

Στο κείμενο της εκστρατείας, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, στη Νέα Αγχίαλο, (VOL), είναι το πιο σύγχρονο περιφερειακό αεροδρόμιο της Ελλάδας. Χάρη στην προνομιακή γεωγραφική του θέση, προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών στις πόλεις του Βόλου, Λάρισας και Λαμίας, στα φημισμένα Μετέωρα, στο πανέμορφο Πήλιο και Βόρεια Εύβοια, και με ακτοπλοϊκές συνδέσεις, στα νησιά της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Δυστυχώς, παραμένει εντελώς υποβαθμισμένο κι ανεκμετάλλευτο, με ελάχιστες διεθνείς συνδέσεις, στερώντας ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης από χιλιάδες, σκληρά δοκιμαζόμενους, επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής. Ενδεικτικά σας αναφέρω πως ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει τη δυναμική να εξυπηρετήσει και το αεροδρόμιο έχει προδιαγραφές να μετακινήσει 1.000.000 επιβατών ανά χρόνο, το 2015 χρησιμοποιήθηκε από μόλις 14.000 επιβάτες!

Ουσιαστικά, η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών αφίξεων, είναι εφικτή μόνο μέσω Θεσσαλονίκης ή Αθήνας, καθιστώντας την πρόσβαση στην περιοχή μας σχεδόν απαγορευτική για τους περισσότερους επισκέπτες, καθώς η απόστασή μας από τα προαναφερόμενα αεροδρόμια είναι μεγάλη, κάνοντας έτσι το ταξίδι τους προς εμάς κουραστικό, χρονοβόρο κα πολυδάπανο. Χιλιάδες πιθανών επισκεπτών αποθαρρύνονται λόγω της προβληματικής πρόσβασης, κάθε χρόνο, στερώντας την χειμαζόμενη τουριστική και εμπορική αγορά όλης της Θεσσαλίας από πολλά εκατομμύρια ευρώ τουριστικών εσόδων και τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

Οπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όχι μόνο έχει αποτύχει, (στο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί), να προωθήσει το αεροδρόμιο, να προσελκύσει νέες εταιρείες αερογραμμών και να συνάψει νέες συνδέσεις, αλλά, επιπρόσθετα, κατάφερε να μειώσει και τον αριθμό των ήδη υπαρχόντων. Το αεροδρόμιο ενώ θα έπρεπε να προάγεται ως η κύρια πύλη εισόδου στην τουριστική περιοχή μας, απουσιάζει εντελώς από τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον προγραμματισμό τουριστικής ανάπτυξης της περιφέρειας.

Ενώ η Θεσσαλία θα μπορούσε να είναι η επιτομή του πολυχρησιμοποιημένου όρου: «Τουρισμός Τεσσάρων Εποχών», καταδικάζεται σε υποτονικούς ρυθμούς αφίξεων, σε υπανάπτυξη και οικονομικό μαρασμό, λόγω της αδιαφορίας για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο της, το αεροδρόμιό μας.

Καλούμε τους εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε: Το αεροδρόμιο μας να αποκτήσει κάποιον υπεύθυνο, επαγγελματία του χώρου, σε θέση ευθύνης για την προώθησή του, την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του και την ανάπτυξη νέων συνδέσεων.

Απαιτούμε εκπρόσωποι του αεροδρόμιου μας να συμμετέχουν σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις του χώρου των αερομεταφορών, όπως την (European Airline Routes Conferences) έτσι ώστε να προσεγγίζουν αεροπορικές εταιρείες να προσελκύουν το ενδιαφέρον τους και να δημιουργούν νέες συνδέσεις από και προς το αεροδρόμιο μας σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Σαντορίνη… ζητάμε την δική σας προσωπική συμβολή κι επιρροή, έτσι ώστε να επιτευχθεί επιτέλους ο πολυπόθητος σκοπός της αύξησης της επισκεψιμότητας όλες τις εποχές του χρόνου. Κι αυτό δεν γίνεται μόνο με λόγια αλλά με έργα. Με εκτίμηση ανάλογη του αποτελέσματος… Ολη η Κεντρική Ελλαδα.

Η εκστρατεία ξεκίνησε με μία μόνο υπογραφή του κ. Χρ. Μάρτζου, και τώρα έχει 505 υποστηρικτές.

Σε σχόλιό του, ο συμπολίτης κ. Μαν. Βουγιούκας, αναφέρει και τα εξής σχετικά με την πρωτοβουλία:«Ευτυχισμένο το νέο έτος! Το 2016 «Ιάσων» Αεροδρόμιο Βόλου – Κεντρική Ελλάδα (όπως θα έπρεπε να ονομαστεί, αντί του αεροδρομίου ΚΑΝΑ Νέας Αγχιάλου) και οι αρμόδιες αρχές θα έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δίκτυο των περιφερειακών αερολιμένων και των ενδιαφερόμενων φορέων ανταλλάσσοντας λύσεις για την κοινή αγορά και προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού ναύλου (όπως έγινε κατά την περίοδο 2007-2010 με την προσέλκυση Αirberlin και Ryanair αεροπορικά εισιτήρια, με τη βοήθεια των INTERREG IIIC και INTERREG IIIB)».

εφημερίδα 

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης