Πεχλιβάνης σημαίνει “ δυνατός και γενναίος” Reviewed by Momizat on . Θανάσης Ευαγγελόπουλος : Ξεσηκώθηκε το σύστημα εναντίον της Νατάσας Μποφίλιου. Να την φάνε. Την είπαν “χαζοβιόλα” (Τατσόπουλος), την είπαν “αριστεροκουλτουροβάρ Θανάσης Ευαγγελόπουλος : Ξεσηκώθηκε το σύστημα εναντίον της Νατάσας Μποφίλιου. Να την φάνε. Την είπαν “χαζοβιόλα” (Τατσόπουλος), την είπαν “αριστεροκουλτουροβάρ Rating: 0

Πεχλιβάνης σημαίνει “ δυνατός και γενναίος”

Πεχλιβάνης σημαίνει “ δυνατός και γενναίος”

Θανάσης Ευαγγελόπουλος : Ξεσηκώθηκε το σύστημα εναντίον της Νατάσας Μποφίλιου. Να την φάνε. Την είπαν “χαζοβιόλα” (Τατσόπουλος), την είπαν “αριστεροκουλτουροβάρδα” (Μπογδάνος), έβγαλε χολή ο Οικονόμου στο ΣΚΑΙ. Ο τελευταίος όμως αποκάλυψε γιατί τόσο καημός και αχός από το σύστημα. Είπε: «έχει πέρασμα στην νεολαία….να μην λέει τέτοια…». Τι είπε; 
Νατάσα: 
«Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό».
«Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.
Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα ‘ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ’ έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση.
Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες.
Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας. Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο. Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή».
Διαλογίζομαι……..
Ο “φόβος” κι’ η “σιωπή” , η “σιωπή”……, η “σιωπή”……
Μα δεν υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; Ναι και φυσικά υπάρχει. Μπορεί να πεις ότι θες, αρκεί να μην σ΄ακούει κανένας… να είναι πεταμένα λόγια στο χάος του μυαλού του καθενός μας, ένα χάος φτιαγμένο από τον φόβο και το Δόγμα του ΣΟΚ.
Ελευθερία έχουμε, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Κανονικά θα έπρεπε να επισυνάψω κάποιο τραγούδι της Νατάσας Μποφίλιου. Θα διαλέξω όμως κάποιο άλλο, του Θανάση του Παπακωσταντίνου, που μπορεί να συνδεθεί με την ρήση της Τροτσκίστριας Νατάσας που πόνεσε : «Μακάρι να υπήρχε ένας ηγέτης να τα παρατήσω όλα και να πάω μαζί του στο βουνό». Τον αέρα, τον “Πεχλιβάνη”. Γιατί Πεχλιβάνης σημαίνει “ δυνατός και γενναίος”.

Σχόλια (3)

 • ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

  Εκλεκτή σαν τραγουδίστρια αλλά ως εκεί. Ας αφήσει τις αμπελοφιλοσοφίες, τα διεθνιστικά τσιτάτα και τους διαλογισμούς. Και επειδή έχω παρακολουθήσει πολλές συνεντεύξεις της, θα την συμβούλευα να λέει λιγότερα.

  Απάντηση
 • Nvkd

  Βαλτε το Νοτη Σφακιανακη να πει αλήθειες και τραγούδια με νόημα.
  Αυτά τα φθηνα διαφημιστικά κολπα της Μποφιλιου μάλλον κακό θα της κάνουν επαγγελματικά.

  Απάντηση
 • ΚΑΦΡΙΛΑ

  Πάντως Nvkd πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ κάφρος και αγράμματος..!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή