Ανησυχία προκαλούν στους καταναλωτές οι επερχόμενες αυξήσεις στις τιμές του καφέ, οι οποίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, θα φτάσουν έως και το 30% μετά τις γιορτές.
Όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, μεγάλες αυξήσεις θα δουν οι καταναλωτές και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Η εκτίναξη των τιμών συνδέεται άμεσα με τη διεθνή τιμή του καφέ, που τον Δεκέμβριο κατέγραψε ιστορικό υψηλό στα 349,58 δολάρια/λίβρα, σημειώνοντας ρεκόρ λόγω μιας αλληλουχίας παγκόσμιων παραγόντων.
Από την πλευρά τους, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, μετά και την επαναφορά του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ στο 24%, προαναγγέλλουν νέες αυξήσεις σε περίπτωση που ανατιμηθεί η πρώτη ύλη.
Τώρα που πέφτει η τιμή στο λάδι και έχουμε την ξηρασία στη Βραζιλία, θυμηθήκαμε τον καφέ. Ας αυξηθεί, να πάνε σε κανά γυμναστήριο
Τώρα που πήραμε την αύξηση εμείς οι συνταξιούχοι, δεν πάνε να αυξηθούν όλα, τι μας νοιάζει;
Και για να εξηγήσω: αφού μπορείς να επιζείς στην Ελλάδα με 200 ευρώ μηνιαίως (ειπωμένο δι΄Υπουργικών χειλέων), όποιος παίρνει σύνταξη 800 ευρώ βρίσκεται ΠΕΝΤΕ φορές πάνω από το όριο. Ζει σαν Βασιλεύς δηλαδή. Πρέπει λοιπόν όταν περνάει έξω από εκκλησία, να ανάβει κεράκι που μας έσωσε ο Μητσοτάκης.
Το τελευταίο που είπες, δικό σου είναι; Διότι κάπου το έχω ακούσει.
Όσοι είναι μερακλήδες και 10€ να πάει ο καφές θα βγουν να πιούνε.
Οι άλλοι ας στεγνώσουν το σκ@@@ τους….Αντε από κει……
Θα πείτε το εσπρέσο, εσπρεσάκι…