Πιο πολιτικός ο Τσίπρας, δεν απέφυγε ατοπήματα Reviewed by Momizat on .   Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Α. Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού κλιμάκωνε την επίθεση του, απευθύνθηκε στον πρ   Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Α. Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού κλιμάκωνε την επίθεση του, απευθύνθηκε στον πρ Rating: 0

Πιο πολιτικός ο Τσίπρας, δεν απέφυγε ατοπήματα

Πιο πολιτικός ο Τσίπρας, δεν απέφυγε ατοπήματα

 

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Α. Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού κλιμάκωνε την επίθεση του, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: “Κύριε πρωθυπουργέ, ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τα ψέματα, αναγκαστήκατε στην πιο εντυπωσιακή κυβίστηση της μεταπολίτευσης”, ενώ αναφερόμενος στον Ευ. Βενιζέλο είπε: “Τον κουβαλάτε και στην πλάτη σας, αντιλαμβάνομαι ότι είναι βαρύ το φορτίο”.
Κατόπιν, απευθύνθηκε απευθείας στον κ. Σαμαρά, λέγοντας; “Κοιτάξτε με, δεν είναι κακό, κοιμάστε ήσυχος τα βράδια”.
Εκείνη την ώρα, ο πρωθυπουργός -από τη θέση του- είπε: “Έχετε οίηση, έχετε αμετροέπεια. Το ρίξατε στο ψυχογραφικό, κοιτάω από εκεί για να μην γελάω”.
Οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν και γέλασαν, με τον κ. Τσίπρα να απαντά: “Δεν είστε για γέλια, για κλάματα είστε“.
Όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι το Μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει ο λαός με την ψήφο του, βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν ειρωνικά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τους χαρακτηρίζει “γελοίους“.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του με την παρουσίαση μίας ζοφερής εικόνας της Ελλάδας του Μνημονίου ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είπε ότι “δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την εθνική τραγωδία που βιώνει ο λαός μας” και κάλεσε τη Βουλή “να εναρμονιστεί με την πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα και στο λαό”.
“Κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά και όσα είπατε μετεκλογικά στις προγραμματικές δεσμεύσεις”, είπε και πρόσθεσε: “Δεν διαπραγματευτήκατε, αλλά διαρκώς -με υποτακτική συμπεριφορά- παίρνετε αποφάσεις για σκληρότερα μέτρα. Αποτύχατε να δώσετε ένα εναλλακτικό σχέδιο στους δανειστές, αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση”.
“Ούτε στο κραχ του 1929 δεν πέρασε η ανεργία το 25%, ούτε στον τρίτο κόσμο δεν υπήρξε τόση συμπυκνωμένη καταστροφή”, τόνισε και υπογράμμισε: “Διαλύσατε την κοινωνία και η κοινωνία δεν σας νομιμοποιεί πια να τη διαλύεται”.
“Κυβερνάτε με τη βοήθεια των ΜΑΤ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιβάλλετε ένα καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στην ίδια την κοινωνία. Δεν έχετε κανένα σχέδιο εξόδου”, είπε κατηγορώντας την κυβέρνησης.
Επισήμανε δε ότι “η μομφή είναι εκεί έξω που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια και τρώνε από σκουπίδια”, για να προσθέσει ότι “πάνω από 250.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει”.

“Μιλάτε, χωρίς ντροπή, για success story πάνω στα κοινωνικά ερείπια που δημιουργείτε. Όσο μεγαλύτερη γίνεται η δυστυχία στην κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευτυχία στην προπαγάνδα της κυβέρνησης”, τόνισε.
Ο κ. Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό: “Θυμάστε το σκάνδαλο των υποβρυχίων”. Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο κ. Βενιζέλος, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντάει: “Κάντε υπομονή. Ένα ένα θα τα πηδάτε τα εμπόδια σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, εάν τα πηδήξετε”.
“Γιατί έχει απαλλαγεί ο ιδιοκτήτης του “Ελ. Βενιζέλος” από την καταβολή ΦΠΑ;”, διερωτήθηκε.
“Εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των λίγων, της διαπλοκής”, είπε.
“Δεν υπάρχει άλλο σκαλοπάτι να κατέβει η κυβέρνηση. Ο λαός όμως ξέρει να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες. Ιδού η λύση. Ιδού η Δημοκρατία. Ιδού οι εκλογές“, είπε καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας.

Απάντηση Βενιζέλου σε Τσίπρα

“Δεν υπήρχε πραγματικό περιεχόμενο σε αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας”, είπε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
“Σε απόγνωση και αδιέξοδο είναι ο κ. Τσίπρας διότι σου λέει τί θα απογίνει η πολιτική μου εάν η κυβέρνηση δεν λάβει νέα μέτρα”,είπε και πρόσθεσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην κατάρρευση της χώρας”.
“Τι θα απογίνετε κ. Τσίπρα χωρίς Μνημόνιο, εμείς θέλουμε να βγούμε από το Μνημόνιο, εσείς οικοδομείτε την πολιτική σας πάνω στο Μνημόνιο”, τόνισε.
Για το θέμα των υποβρυχίων είπε: “Είναι άτιμη πράξη η συκοφαντία κατά το ποινικό δίκαιο. Περιμένω να έρχεστε στη Βουλή με την πρόταση σας, διότι πρέπει να διεξαχθεί ανάμεσα μας μία κοινοβουλευτική μάχη ήθους”.

Απάντηση Τσίπρα σε Βενιζέλο

“Στην πρόσκληση για μονομαχία θα απαντήσω. Πήγα στο Τέξας για να μάθω πως μονομαχούν στο Ελ. Πάσο. Στη μονομαχία θα είμαι παρών”, απάντησε ο κ. Τσίπρας στην πρόκληση Βενιζέλου για μονομαχία για το θέμα των υποβρυχίων.
“Πήγατε στις ΗΠΑ για να σας εκπαιδεύσουν οι Αμερικάνοι. Στο Τέξας όμως βάλατε ως στόχο τρύπιο δολάριο”, ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή