Πλήθος κόσμου στη μεταφορά της εικόνας της Παναγίας στη Φαρκαδόνα Reviewed by Momizat on . Με θρησκευτική ευλάβεια και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, το θρησκευτικό έθιμο μεταφοράς της εικόνας τη Με θρησκευτική ευλάβεια και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, το θρησκευτικό έθιμο μεταφοράς της εικόνας τη Rating: 0

Πλήθος κόσμου στη μεταφορά της εικόνας της Παναγίας στη Φαρκαδόνα

Πλήθος κόσμου στη μεταφορά της εικόνας της Παναγίας στη Φαρκαδόνα

Με θρησκευτική ευλάβεια και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, το θρησκευτικό έθιμο μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας από το Αχλαδοχώρι στην Οιχαλία μέσω της Κρήνης, στον Δήμο Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας η εικόνα, την οποία συνόδευε πομπή πιστών, θα παραμείνει μέχρι τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή.

Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε δύσβατο και δασώδες μέρος της περιοχής από οκτώ κυνηγούς οι οποίοι κατάγονταν από τρία χωριά: Την Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο. Έτσι αποφάσισαν κάθε χωριό να φιλοξενεί την εικόνα στην ενορία του για τέσσερις μήνες τον χρόνο. Όταν το Κουτσίκοβο έπαψε να υφίσταται αποφασίστηκε τους τέσσερις επιπλέον μήνες η εικόνα να παραμένει στην Οιχαλία.

Κατά την περιφορά, η εικόνα μεταφέρεται από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας από ώμο σε ώμο αναπαριστώντας τους κυνηγούς εκείνης της εποχής που μετέφεραν την εικόνα διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον μέχρι τον κάμπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή