Πλήρης αδιαφορία για το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Τα προβλήματα που έχουν τελματώσει το εκπαιδευτικό σύστημα δεν αφήνουν, σαφώς, ανεπηρέαστα και τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας. Κάποια στιγμή μάλιστα έντονη ή Τα προβλήματα που έχουν τελματώσει το εκπαιδευτικό σύστημα δεν αφήνουν, σαφώς, ανεπηρέαστα και τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας. Κάποια στιγμή μάλιστα έντονη ή Rating: 0

Πλήρης αδιαφορία για το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Πλήρης αδιαφορία για το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Τα προβλήματα που έχουν τελματώσει το εκπαιδευτικό σύστημα δεν αφήνουν, σαφώς, ανεπηρέαστα και τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας. Κάποια στιγμή μάλιστα έντονη ήταν η φημολογία που τα ήθελε να έχουν την ίδια μοίρα με τα Αθλητικά.

Ευτυχώς τα Μουσικά Σχολεία, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν και εκπαιδεύουν τα παιδιά μας, ενδυναμώνοντας την καλαισθησία τους, την ευαισθησία τους και την αγάπη για τη μουσική τέχνη.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο του Διοικητηρίου Τρικάλων (πρώην Νομαρχίας), με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών και καθηγητών του σχολείου όπου και κατέθεσαν τα αιτήματα τους στον αντιπεριφεριάρχη κ Χρήστο Μιχαλάκη. Εκαναν σαφές πως είναι επιτακτική ή ανάγκη ικανοποίησης τους, καθώς απ’ αυτό κρίνεται και η βιωσιμότητα του Μουσικού Σχολείου.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι όσο αφορά στη μεταφορά των μαθητών αυτή θα συνεχιστεί κανονικά καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, ενώ για τα υπόλοιπα θέματα και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό θα σταλεί επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς.

Στη συνέχεια μαθητές, καθηγητές και γονείς κατευθύνθηκαν με πορεία στα γραφεία της β/θμιας εκπαίδευσης όπου όμως ο προϊστάμενος κ. Τσέλιος απουσίαζε.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου ζητά

1) την εξασφάλιση της σίτισης των μαθητών μας για τη φετινή σχολική χρονιά,

2) την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών (δεν έχει επιλυθεί πανελλαδικά),

3) την άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών με καθηγητές όλων των μουσικών ειδικοτήτων που ζήτησε το κάθε Μουσικό Σχολείο,

4) τη δωρεάν διανομή σχολικών εγχειριδίων για τις ξένες γλώσσες και για τα μουσικά μαθήματα

5) την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων που αφορούν στην πιστοποίηση του οργάνου που διδάσκονται τα παιδιά μας, αλλά και την εφαρμογή του νόμου που δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των Μουσικών Λυκείων να λαμβάνουν, κατόπιν εξετάσεων, πτυχίο ειδικό αρμονίας και πτυχίο παραδοσιακής μουσικής.

Τα μουσικά σχολεία λειτουργούν αντισταθμιστικά στο χρησιμοθηρικό και στείρο εκπαιδευτικό μας σύστημα! Ας φροντίσει η Πολιτεία να στηρίξει την απρόσκοπτη λειτουργία τους! Σ’ αυτή τους την προσπάθεια είμαστε μαζί τους!

Σε δηλώσεις τους ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Παπακώστας και ο πρόεδρος του Συλλόγου και Γονέων κ. Καλαμπάκας τόνισαν:

«Έχουμε πάρα πολλές ώρες ελλείψεων περίπου 700 ώρες οι οποίες μετά από ένα μήνα έχουν πλέον χαθεί και η αγωνία μας είναι πως θα καλυφθούμε από εδώ και πέρα. Δεύτερο θέμα είναι η σίτιση των μαθητών και επειδή η Πολιτεία δεν φρόντισε την πιστοποίηση των μαθητών, πολλά παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν και στα ωδεία για να πάρουν την πιστοποίηση.

Μιλάμε για αυτονόητα ζητήματα, δε νοείται οποιοδήποτε σχολείο πόσο μάλλον το Μουσικό να λειτουργεί χωρίς καθηγητές μουσικής παιδείας. Το Υπουργείο παραπέμπει έμμεσα τους μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση και στηρίζει αυτούς. Δεν ζητούμε κάτι καινούριο, ζητούμε κάτι που είναι θεσμοθετημένο από την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή