Πλαστά διπλώματα στην Ελασσόνα Reviewed by Momizat on .   Με πλαστά διπλώματα που δεν φαίνεται να είναι καταχωρισμένα στο ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου Μεταφορών οδηγούσαν τα οχήματά τους κάτοικοι περιοχών τ   Με πλαστά διπλώματα που δεν φαίνεται να είναι καταχωρισμένα στο ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου Μεταφορών οδηγούσαν τα οχήματά τους κάτοικοι περιοχών τ Rating: 0

Πλαστά διπλώματα στην Ελασσόνα

Πλαστά διπλώματα στην Ελασσόνα

 

Με πλαστά διπλώματα που δεν φαίνεται να είναι καταχωρισμένα στο ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου Μεταφορών οδηγούσαν τα οχήματά τους κάτοικοι περιοχών του Δήμου Ελασσόνας.

Πλαστά διπλώματα, σε έντυπα παλαιού τύπου (πορτοκαλί χρώματος), τα οποία εντοπίσθηκαν τυχαία σε τροχονομικούς ελέγχους αστυνομικών του Τμήματος Ελασσόνας, το προηγούμενο διάστημα, ενώ φαίνεται πως έχουν κλαπεί ή υπεξαιρεθεί από κάποια Διεύθυνση Συγκοινωνιών.

Η αλληλογραφία μεταξύ Υπηρεσιών των εμπλεκομένων Υπουργείων επιβεβαίωσε τις υποψίες παρατηρητικού αστυνομικού που ελέγχοντας ατομικά έγγραφα οδηγού – μεταξύ των οποίων και το δίπλωμα οδήγησης – σε τροχονομικό έλεγχο αμφέβαλε για τη γνησιότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» από τους ελέγχους που ακολούθησαν μέχρι σήμερα έχουν εντοπισθεί τρία πλαστά διπλώματα, με το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας να σχηματίζει δικογραφία παραπέμποντας την υπόθεση στις εισαγγελικές αρχές.

Το πρώτο δίπλωμα εντοπίστηκε τυχαία, πριν από καιρό, σε έλεγχο που έγινε σε 75χρονο οδηγό στο δρόμο Λάρισας – Κοζάνης. Από τη διερεύνηση των στοιχείων από την ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε πως το Τμήμα Χορήγησης Αδειών της Διεύθυνσης Μεταφορών Λάρισας δεν έχει εκδώσει τέτοια άδεια με βάση τον αριθμό του εντύπου. Αρνητική ήταν η απάντηση και από το αντίστοιχο Τμήμα της Μαγνησίας, ενώ ερευνάται από ποια Διεύθυνση έχουν κλαπεί ή απωλεσθεί έντυπα διπλωμάτων.

Σε άλλο τροχονομικό έλεγχο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ελασσόνας διαπιστώνεται πως ένας 54χρονος οδηγός αυτή τη φορά οδηγεί με πλαστό δίπλωμα, που έχει εκδοθεί από Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Αττικής.

Από την έρευνα προκύπτει πως το πορτοκαλί έντυπο είναι γνήσιο αλλά πλαστές είναι υπογραφές και σφραγίδες που φέρει το δίπλωμα, όπως ψευδή είναι τα αναγραφόμενα στοιχεία του κατόχου του διπλώματος.

Σε επόμενο τροχονομικό έλεγχο, πάλι στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και σε 44χρονο οδηγό, αποδείχθηκε ότι και εκείνο το δίπλωμα είχε εκδοθεί από Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Αττικής αλλά στο ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου Μεταφορών δεν υπήρχε δίπλωμα με τα στοιχεία του οδηγού που ελέγχθηκε από τους αστυνομικούς.

Τα πλαστά διπλώματα έχουν κατασχεθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή