"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στoν Παλαμά – Ποινική δίωξη σε 48 πρόσωπα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων σοβαρών ποινικών παραβάσεων εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησε στην άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά 48 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται ποινικά στη σοβαρή αυτή υπόθεση, η διερεύνηση της οποίας συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα

Η δίωξη περιλαμβάνει βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν το στενό πυρήνα της «οργάνωσης», περίπου 4 με 5 άτομα, και περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία.

Το κατηγορητήριο συμπληρώνεται και με πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις που είναι δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε προς διερεύνηση σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας  είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κοροναϊού αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε  44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

(in.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης