"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Πλαστικά καπάκια χαρίζουν χαμόγελα και αμαξίδια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα τελευταία χρόνια ένα νέο κίνημα κάνει την εμφάνισή του και στην πόλη των Τρικάλων για να χαρίσει χαμόγελα και να συμβάλει σε ένα ιερό σκοπό. Ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από την αγορά: αναπηρικών αμαξιδίων.

Μέσα από τη συλλογή χιλιάδων καπακιών μπουκαλιών νερού, πολίτες, σύλλογοι, σχολεία, ΚΑΠΗ και άλλες δομές στηρίζουν την προσπάθεια συνανθρώπων μας να αποκτήσουν αναπηρικό αμαξίδιο, με έναν τρόπο που πλέον τείνει να γίνει αυτοματοποιημένα, σαν κάτι φυσικό. Και αυτό το τελευταίο είναι και το σημαντικό: Ότι πρόκειται για μια προσφορά που θεωρείται αυτονόητη, που δεν κοστίζει αλλά μόνο χαρίζει.

Η προσπάθεια περισυλλογής πλαστικών καπακιών ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου του 2012 και από την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική και πολύ συγκινητική. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο ισοδυναμεί με έναν τόνο πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνονται κάθε φορά με υπομονή και συλλογική προσπάθεια.

Το κίνημα των καπακιών έγινε γρήγορα γνωστό μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook και προωθήθηκε τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από συλλογικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Όπως στην περίπτωση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Η Αρωγή». Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου για την αγορά ενός αμαξιδίου για μία νέα κοπέλα με κινητικά προβλήματα υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη. Όπως μας εξηγεί η κα Ελένη Καϊμά, πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία «Αρωγή» Τρικάλων, η ανταπόκριση ήταν τόσο απροσδόκητα μεγάλη που καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πακέτα από κάθε άκρη της Ελλάδας κατέφθαναν στα γραφεία του Συλλόγου με την ευχή να πετύχουν το στόχο τους. «Ακόμη και χθες παραλάβαμε πακέτο από τη Σάμο! Προχθές από την Κόρινθο. Είναι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και συνεχίζουμε» αναφέρει η κα Καϊμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος δεν έχει μόνο ανάγκη από καπάκια αλλά και από μπουκάλια αλλά και κάθε τι ανακυκλώσιμο. Σίγουρα όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε συγκεντρώνοντας καπάκια και πλαστικά μπουκάλια. «Ο καιρός ζεσταίνει και τη δροσιά μας την χαρίζει ένα μπουκαλάκι νερό!!!!!!!!! Όταν πίνεις το νεράκι μην πετάς μπουκάλι και καπάκι!!!!!! Ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Αρωγή συνεχίζει δυνατά τη συλλογή μπουκαλιών και καπακιών με σκοπό ιερό!!! Ένα δώρο ζωής σε ένα συνάνθρωπο μας!» μας αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καϊμά και συμπληρώνει «Στόχος μας ένα ηλεκτροκίνητο καρότσι για ένα νέο κορίτσι!!!!! Μια κίνησή ζωής και μια πράξη σεβασμού προς το περιβάλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί και σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Σύλλογος βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό το στόχο αλλά δεν θα σταματήσει εκεί αφού ήδη οργανώνεται η επόμενη διαδικασία συγκέντρωσης μπουκαλιών για να καλυφθούν οι ανάγκες συνανθρώπων με αναπηρία. Ανάγκες που στις μέρες μας γίνονται όλο και πιο κρίσιμες και επιτακτικές.

H EΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης