"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Πληρωμή των 534 ευρώ του Απριλίου την ερχόμενη εβδομάδα – Για ποιες επιχειρήσεις καταργείται το κριτήριο του τζίρου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για την επόμενη εβδομάδα μετατίθεται η καταβολή των 534 ευρώ σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή. Πρόκειται για τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που θα καταβληθούν για το μήνα Απρίλιο. Όσον αφορά το μήνα Μάιο από αύριο Πέμπτη 6 Μαϊου και ώρα 12:00, ανοίγει η ΕΡΓΑΝΗ ώστε να υποβληθούν οι αναστολές. Πάντως το κριτήριο του τζίρου δεν θα ισχύσει για τους κλάδους της εστίασης, του λιανεμπορίου αλλά και για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Αναλυτικότερα για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας. Οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν αναστολή για όλο το Μάιο είτε για κάποιοι διάστημα αυτού.

Αλλάζουν τα κριτήρια

Με δεδομένη την επαναλειτουργία της εστιάσης και από τις 15 Μαϊου του Τουρισμού, εύλογο είναι ότι αλλάζουν και τα κριτήρια υπαγωγής σε καθεστώς αναστολής. Το κριτήριο του τζίρου που είχε τεθεί ως φίλτρο για τις αναστολές τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο δεν θα ισχύσει τον Μάιο για την εστίαση, το λιανεμπόριο (με click away) και τις κλειστές επιχειρήσεις. Ωστόσο για τον μήνα Μάιο οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ή/και έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή μόνο συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες,

Δηλώσεις αναστολών σε δύο φάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Ωστόσο θα πρέπει να δηλωθούν οι αναστολές για το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Μετά τις 13 Μαΐου 2021 οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μέχρι τέλος του μήνα. Ωστόσο δεν υφίσταται δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης