«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Αύριο Τρίτη 5  Ιουλίου, ώρα 21:30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο), παρουσιάζεται η κωμωδία  «Πλούτος» του Αριστοφάνη . Οι Γιώργος Κιμούλης, Γιά Αύριο Τρίτη 5  Ιουλίου, ώρα 21:30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο), παρουσιάζεται η κωμωδία  «Πλούτος» του Αριστοφάνη . Οι Γιώργος Κιμούλης, Γιά Rating: 0

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Αύριο Τρίτη 5  Ιουλίου, ώρα 21:30, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο), παρουσιάζεται η κωμωδία  «Πλούτος» του Αριστοφάνη .

Οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης παρουσιάζουν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη , παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή