Ποδηλατοβόλτα από τον Δήμο Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Ο Δήμος Τρικκαίων, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνοντας τις περιβαλλοντικές δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδο Ο Δήμος Τρικκαίων, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνοντας τις περιβαλλοντικές δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδο Rating: 0

Ποδηλατοβόλτα από τον Δήμο Τρικκαίων

Ποδηλατοβόλτα από τον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνοντας τις περιβαλλοντικές δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2013 προσκαλεί τους τρικαλινούς “να αφήσετε, έστω και για μια ημέρα, το αυτοκίνητό σας και να κυκλοφορήσετε στην πόλη μας με τα πόδια ή το ποδήλατό σας.

Για όσους αγαπούν το ποδήλατο, διοργανώνεται, από το Δήμο Τρικκαίων, «Ποδηλατοβόλτα», την Κυριακή 22/9/2013 και ώρα 11 πμ. Η εκκίνηση θα γίνει έξω από το χώρο του Δημαρχείου και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Καποδιστρίου – Κοραή – Καλαμάτα – Βούλγαρη – Μετεώρων – Ευριπίδη – Ασκληπιού – Φλεγίου – Θήρας – Καρδίτσης – Λέσβου – ΣΤΑΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙ – γέφυρα νοσοκομείου – Εθνικής Αντιστάσεως – Πεζογέφυρα Αγ. Κωνσταντίνου – Ποδηλατόδρομος Χώρου Όπισθεν Φυλακών – Όθωνος – Ασκληπιού – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ”.

Βέβαια, δεν αρκεί μόνο ημέρα ποδηλατοβόλτα. Συνεχείς δράσεις υπέρ του ποδηλάτου χρειάζονται, σε συνδυασμό με δημιουργία συνθηκών για βιώσιμη πόλη. Και, ναι μεν προχωρούν οι ποδηλατόδρομοι (στην Καλαμπάκας και το σχέδιο για την επέκτασή του μέχρι τη γέφυρα Γούρνας) αλλά δεν αρκεί. Ειδικά σε μια πόλη, στην οποία οι ποδηλάτες και οι οδηγοί έχουν μάθει να κυκλοφορούν σχεδόν αρμονικά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή