"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

8.8 C
Trikala

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομεία αναθέτουν διακομιδές ασθενών παράνομα σε ιδιωτικά ασθενοφόρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παράνομες αναθέσεις σε ιδιωτικά ασθενοφόρα δευτερογενών διακομιδών ασθενών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως επισημαίνει, από την πρακτική αυτή και επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «μια σειρά από Διοικήσεις Νοσοκομείων όπως, τελευταία, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αναθέτουν σε ιδιωτικά ασθενοφόρα τις δευτερογενείς διακομιδές. Δηλαδή τη μεταφορά των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο, στο σπίτι τους».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία υπογράφουν μη νόμιμες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων, οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να λειτουργούν ασθενοφόρα, εκφράζοντας την απορία «πώς επιτρέπεται σε δημόσιες υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία να παρανομούν».

Όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ, με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο άδειες για ασθενοφόρα μπορούν να διαθέτουν μόνο ιδιωτικές κλίνες ή ασφαλιστικές εταιρείες και μόνο για τους δικαιούχους, αλλά «παράνομα, οι άδειες ασθενοφόρων υπενοικιάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος μέσω των νοσοκομείων παρανομεί».

Η λύση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι «η σύσταση των θέσεων των οδηγών στα νοσοκομεία οι προσλήψεις οδηγών, προκειμένου τα ίδια τα νοσοκομεία να πραγματοποιούν τις δευτερογενείς διακομιδές. Ήδη, νοσοκομεία έχουν συστήσει την εν λόγω υπηρεσία και αναλαμβάνουν τις δευτερογενείς διακομιδές (πχ. Άρτα)», καταλήγει.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης