Ποια πρόσωπα ακούγεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση Τσίπρα Reviewed by Momizat on . Τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τη νέα κυβέρνηση φουντώνουν. Εκπλήξεις, ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα υπάρξουν, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα διατηρήσει στ Τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τη νέα κυβέρνηση φουντώνουν. Εκπλήξεις, ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα υπάρξουν, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα διατηρήσει στ Rating: 0

Ποια πρόσωπα ακούγεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση Τσίπρα

Ποια πρόσωπα ακούγεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση Τσίπρα

Τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τη νέα κυβέρνηση φουντώνουν. Εκπλήξεις, ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα υπάρξουν, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα διατηρήσει στις ίδιες θέσεις πολλούς από τους συνεργάτες του.

Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αμετακίνητοι στις θέσεις τους φαίνεται πως παραμένουν οι: Πάνος Καμμένος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Παρασκευόπουλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργοί Επικρατείας θα εξακολουθήσουν να είναι ο Νίκος Παππάς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, όπως και ο Παναγιώτης Νικολούδης για θέματα διαφθοράς, ένω όπως όλα δείχνουν και ο Γιώργος Σταθάκης παραμένει στο υπουργείο Οικονομίας.

Από τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση ο Γιώργος Χουλιαράκης θα αξιοποιηθεί ως υπουργός που θα επιβλέπει την εφαρμογή του μνημονίου, ενώ επικρατέστερος για υπουργός Οικονομικών είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο υπουργείο Οικονομικών, εξάλλου, παραμένουν οι κ.κ. Μάρδας και Αλεξιάδης. Και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης παραμένει υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε κεντρικά πόστα θα τοποθετηθούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που υπηρέτησαν τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Μεταξύ αυτών ο Πάνος Σκουρλέτης, που είτε θα παραμένει υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είτε θα μετακινηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Οι κ.κ. Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Δραγασάκης ενδεχομένως να παραμείνουν στις θέσεις τους, όμως διεκδικούν και τη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Επίσης, σε κεντρικά πόστα αναμένεται να τοποθετηθούν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Ξυδάκης. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει αν θα αξιοποιηθεί ο Γιάννης Πανούσης, καθώς για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «παίζει» και το όνομα του Δημήτρη Βίτσα.

Για τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα παραμείνουν στα πόστα τους οι κ.κ. Μπαλτάς και Κουρουμπλής αντίστοιχα.

Πιέζεις δέχεται ο Ι. Μουζάλας για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής όπως, επίσης, εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα ήταν θετικός σε μια πρόταση υπουργοποίησης ο Φώτης Κουβέλης.

Στο μεταξύ, έχουν πέσει σκέψεις στο τραπέζι για αξιοποίηση του Νίκου Φίλη στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή