Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε; Reviewed by Momizat on . Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του κ. Α. Πλαβού για τους χειρισμούς των αρχόντων της Δημοτικής Αρχής, τόσο του Δήμου Πύλης όσο και του προηγούμενου Δήμου Πινδέ Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του κ. Α. Πλαβού για τους χειρισμούς των αρχόντων της Δημοτικής Αρχής, τόσο του Δήμου Πύλης όσο και του προηγούμενου Δήμου Πινδέ Rating: 0

Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε;

Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε;

Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του κ. Α. Πλαβού για τους χειρισμούς των αρχόντων της Δημοτικής Αρχής, τόσο του Δήμου Πύλης όσο και του προηγούμενου Δήμου Πινδέων, στην υπόθεση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  Α.Ε. για την κατασκευή αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 24,6 MW στην ορεινή περιοχή του Δήμου, δημιουργείται έντονος προβληματισμός και πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις και χαράσσονται οι στρατηγικές, τις περισσότερες φορές προσωπικές στρατηγικές,  που αφορούν το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, χωρίς καν να ενημερώνονται όχι μόνο οι τοπικές κοινωνίες αλλά ούτε καν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Είναι φανερό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία 30ετία διέρχεται συμπτώματα βαθειάς σήψης και παρακμής, αφού έχει τεθεί κάτω από την ομπρέλα προστασίας του παρακμιακού κεντρικού πολιτικού σκηνικού της χώρας και ποδηγετείται έντονα από αυτό. Το παράδειγμα της επιτυχίας και καταξίωσης ανθρώπων, που ομνύοντας πίστη στους μηχανισμούς νομής της εξουσίας πέρασαν πλουσιοπάροχα όλη τους τη ζωή αμειβόμενοι από τον κρατικό κορβανά, με μόνο προσόν την ικανότητα που απέκτησαν στην πολιτική και κομματική συναλλαγή, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την ενασχόληση με τα κοινά ανθρώπων χωρίς όραμα και αξίες και χωρίς τη διάθεση προσφοράς στον τόπο, με μόνο στόχο και αυτοσκοπό την προσωπική τους ανάδειξη στους μηχανισμούς εξουσίας τόσο τους τοπικούς όσο και τους κεντρικούς.

Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη σήμερα που η πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση απειλεί να αφανίσει τη χώρα, να ασχοληθούν με τα δημοτικά συμβούλια νέοι και καθαροί άνθρωποι που θα λειτουργούν με διαφάνεια και ορθολογισμό, που θα υπηρετούν τον πολίτη και θα αφουγκράζονται τις ανάγκες και το συμφέρον της κοινωνίας, που θα πολεμούν την γραφειοκρατία που έχει εγκατασταθεί στη χώρα και έχει πνίξει τις ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Αποτελεί δε υποχρέωση και των πολιτών να αναδείξουν στα δημοτικά συμβούλια καθαρούς ανθρώπους που δεν έχουν συναλλαχθεί έως σήμερα με αδιαφανείς μηχανισμούς νομής εξουσίας, διαφορετικά θα πρέπει να κατηγορούν τους εαυτούς τους και μόνο για τα δεινά που θα επέρχονται στον τόπο….

Σάκης Κωστούλας

 

Αφήστε το σχόλιο σας