"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Ποινή 185 ετών σε διακινητή μεταναστών

lafarm

Σχετικά άρθρα

dikaiosini

Ποινή ρεκόρ, στα δικαστικά χρονικά της Λάρισας, των 185 (!) ετών κάθειρξης, κατά συγχώνευση, επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε 25χρονο Σύρο, μεταφορέα παράνομων λαθρομεταναστών. Επίσης, του επιδίκασε και χρηματική ποινή 3.600.000 ευρώ! Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου βρισκόταν προφυλακισμένος.

Ο αλλοδαπός, που δήλωσε κουρέας στο επάγγελμα, είχε καταληφθεί στις 6 Ιουλίου 2014, στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, να μεταφέρει σε κλειστό βανάκι, συνολικά 35 συμπατριώτες του (πλην ενός, υπηκόου Φιλιππίνων)! Κάτω από ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς φαγητό και νερό, μεταφέρονταν στο μικρό όχημα, 8 παιδιά, 11 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, προς Αθήνα. Ήταν Κυριακή και ο αλλοδαπός, χωρίς να το γνωρίζει, έπεσε πάνω στο γνωστό μποτιλιάρισα της επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια της Πιερίας και Λάρισας. Εγκλωβίστηκε στην ουρά και φοβούμενος ότι θα αποκαλυφθεί, αποβίβασε τους μετανάστες και συνέχισε μόνος. Έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ βρέθηκαν να περιφέρονται στην περιοχή , σε απόσταση 8 χιλιομέτρων και οι 35 επιβάτες του βαν.

Οι αλλοδαποί μπήκαν στην Ελλάδα την προηγούμενη ημέρα, από τον Έβρο με βάρκες και οδηγούς Τούρκους διακινητές. Προηγουμένως, είχαν καταβάλει σε άλλα μέλη της οργάνωσης, στην Κωνσταντινούπολη, 2.000 ευρώ ο καθένας. Ο οδηγός ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η δική του αμοιβή ήταν… 75 ευρώ! Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα και από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, η οργάνωση διακίνησης των μεταναστών, δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από τις αρχές του 2014. Από τη συνολική ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε, εκτιτέα ποινή είναι τα 25 έτη.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης