Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου για αντιποίηση τίτλου Reviewed by Momizat on .   Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου για αντιποίηση τίτλου άσκησε ο εισαγγελέας Βόλου . Η υπόθεση θα δικαστεί στις 5 Μαϊου. Ο Α. Μπέος κατηγορείται για π   Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου για αντιποίηση τίτλου άσκησε ο εισαγγελέας Βόλου . Η υπόθεση θα δικαστεί στις 5 Μαϊου. Ο Α. Μπέος κατηγορείται για π Rating: 0

Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου για αντιποίηση τίτλου

Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου για αντιποίηση τίτλου

 

Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου για αντιποίηση τίτλου άσκησε ο εισαγγελέας Βόλου . Η υπόθεση θα δικαστεί στις 5 Μαϊου. Ο Α. Μπέος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 176 του ποινικού κώδικα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δίωξη, χωρίς να έχει νόμιμο δικαίωμα, δηλώνει ότι φέρει και χρησιμοποιεί τον τίτλο του αιρετού δημάρχου , παρά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης που τον έθεσε σε αργία.

Μήνυση κατά του Αχ. Μπέου, Θ. Θεοδώρου και Γ.Μουλά είχαν καταθέσει οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι του Δήμου Βόλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Ελένη Ανδρέου- Μεϊκοπούλου, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη, Γιάννης Μολοχίδης ενώ τη μήνυση συνυπογράφουν οι σύμβουλοι της παράταξης παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Αναστασία Οικονόμου, Φώτης Λαμπρινίδης, Νικόλαος Στόικος και Απόστολος Παπατόλιας», καθώς και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

 

H μηνυτήρια αναφορά:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΒΟΛΟΥ

Κοινοποίηση :
1. Εισαγγελία Αρείου Πάγου
2. Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Β. Ελλάδος
3. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
4. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών
5. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ Στ. Ελλάδος
6. Ειδικό Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Ιάσονα Αποστολάκη του Αποστόλου, κατοίκου Βόλου, οδός Βρυζάκη αρ. 4
ΚΑΤΑ
1. Μπέου Αχιλλέα του Νικολάου, κατοίκου Βόλου, οδός Καποδιστρίου 2, Βόλος
2. Θεοδώρου Αθανασίου του Κων/νου, κατοίκου Βόλου, οδός Κασσαβέτη αρ. 17
3. Μουλά Γεωργίου του Αντωνίου, κατοίκου Βόλου, οδός Αμφανών αρ. 28, Αγ. Στέφανος και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Βόλος 4 Μαρτίου 2016
***********

1. Ο κ. Μπέος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, εκλέχθηκε δήμαρχος Βόλου, ενώ ο κ. Θεοδώρου δημοτικός σύμβουλος, με την δημοτική παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώτος. Παράλληλα ο κ. Μπέος όρισε τον κ. Θεοδώρου Αντιδήμαρχο Τουρισμού. Παράλληλα ο κ. Μουλάς ορίστηκε ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

2. Ο κ. Μπέος με το με αρ. 1234/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκε σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Απρίλιο του 2016, ενώ του έχουν τεθεί και περιοριστικοί όροι.

Σύμφωνα με το αρ. 236 παρ. 2 του ν. 3852/2010 ο Ελεγκτής Νομιμότητας (εν προκειμένω ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ Στ. Ελλάδας) οφείλει αυτοδίκαια να θέσει αυτόν που παραπέμπεται για κακούργημα, σε κατάσταση αργίας, εφόσον του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση.

Παρά την έκδοση του ως άνω βουλεύματος και την ευρεία δημοσιοποίηση και γνωστοποίηση αυτού, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης με διάφορες γραφειοκρατικές προφάσεις και δικαιολογίες, προκαλώντας το περί κοινού δικαίου αίσθημα, καθυστέρησε να εκδώσει την διαπιστωτική απόφαση της αργίας του πρώτου των μηνυομένων. Μάλιστα ο Γ.Γ. Εσωτερικών αναγκάστηκε να αποστείλει το με αρ. 45/23.11.2015 έγγραφο του, με το οποίου του έθετε επιτακτικά την ανάγκη τήρηση της αρχής της νομιμότητας και της ως άνω διάταξης του αρ. 236 παρ. 2 του ν. 3852/2010, απειλώντας τον εμμέσως πλην σαφώς και με πειθαρχικά μέτρα, προκειμένου ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εκτελέσει τα καθήκοντα του.
Τελικώς και μετά από μια παρωδία της διαδικασίας, όσον αφορά την επίδοση της διαπιστωτικής πράξης, αυτή εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε στον πρώτο μηνυόμενο στις 14.12.2015 οπότε και τέθηκε επισήμως σε αργία.

3. Η αργία στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα διοικητικό μέτρο (και όχι πειθαρχική ποινή), το οποίο αποσκοπεί, με την προσωρινή απομάκρυνση του αιρετού οργάνου, στο οποίο επιβάλλεται, από τα καθήκοντά του, στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος που συνίσταται στην διαφύλαξη του κύρους καθώς και στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των τοπικών αρχών. (βλ. ΣτΕ 3376/2011 7μ., 1421/2011, 2419/2009, 27/2008).

4. Στις 18.12.2015 το δημοτικό συμβούλιο εξέλεξε ως νέο Δήμαρχο τον 2ο μηνυόμενο κ. Θεοδώρου, όπως αυτός προτάθηκε από τον κ. Μπέο.

5. Ωστόσο παρά την έκδοση του ως άνω βουλεύματος και της διαπιστωτικής πράξης της αργίας για τον κ. Μπέο, αυτός συνεχίζει και ασκεί αρμοδιότητες δημάρχου, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τον κ. Θεοδώρου, με την ανοχή του, ως «αχυράνθρωπο», καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και προκαλώντας το περί κοινού δικαίου αίσθημα με την προκλητική καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα :
• Ήδη πριν από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης της αργίας ο κ. Μπέος δήλωνε «εγώ θα είμαι δήμαρχος και μετά την έκπτωση» Μάλιστα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ποιος θα τον αντικαταστήσει στο αξίωμα ο ίδιος απάντησε «…δεν έχει καμία σημασία, αφού μόνο μια υπογραφή θα βάζει, εγώ θα είμαι πάλι στο γραφείο μου, εμένα επέλεξε ο κόσμος και εγώ έχω υποχρέωση να είναι παρών»

• Από τις 17.9.2015 και αφού είχε ήδη εκδοθεί το ως άνω βούλευμα το οποίο χαρακτήριζε κατάπτυστο και ντροπή για την ελληνική δικαιοσύνη ο κ. Μπέος απαξιώνοντας το θεσμό της δικαιοσύνης ανέφερε ότι «θα είναι σαν εμένα και θα ακούει εμένα φυσικά ΄΄ τονίζοντας ότι «ένα ψαρά θα βάλω στην καρέκλα να κάθεται»

• Στις 16.12.2015 ο δημοσιογράφος κ. Θεοδώρου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΕΡΑ, κατήγγειλε ότι ο κ. Μπέος εθεάθη να κυκλοφορεί την προηγούμενη ημέρα με δημαρχιακό αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο της πόλης, συγκεκριμένα στην οδό Δημητριάδος. (βλ και σχετικό δημοσίευμα www.ethessalia.gr. 17.12.2015 στο οποίο αναφέρεται «ο Μπέος οδηγεί τη δημαρχιακή μερσεντές παρότι δεν είναι δήμαρχος. Με το αυτοκίνητο που όλοι πληρώνουμε, χωρίς αυτός να έχει κανένα δικαίωμα να επιβιβάζεται πήγε χθες στην TRT…

• Στις 18.12.2015 στις πρώτες του δηλώσεις ως Δημάρχου Βόλου, ο κ. Θεοδώρου δηλώνει μεταξύ άλλων «…..εννοείται ότι η συνεργασία αλλά και η συμβολή του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη, σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης μας που παραμένουν ανοικτά αλλά και σε νέα που θα προκύψουν. Επομένως στην πράξη τίποτε δεν αλλάζει εφόσον ο Δήμαρχος θα εξακολουθήσει να είναι κινητήριος μοχλός.»

• Στις 23.12.2015 η ηλεκτρονική εφημερίδα www.ethesallia.gr αναφέρει σε σχόλιο με τίτλο «ο Θεοδώρου πατά στο δημαρχιακό γραφείο μόνο όταν του σφυρίζει ο Μπέος» « Ο Θάνος Θεοδώρου νέος υποτίθεται δήμαρχος Βόλου δεν κατοικοεδρεύει στο δημαρχιακό γραφείο. Εκεί είναι το βασίλειο του Μπέου, ενός απλού πολίτη, που διαχειρίζεται τις δημαρχιακές υποθέσεις άγνωστο με ποια νομιμοποίηση. Ο Θεοδώρου βρίσκεται στο διπλανό γραφείο…..Ο Θεοδώρου λειτουργεί ως γραμματειακή υποστήριξη του αρχηγού του και το απολαμβάνει» δημοσίευμα www.ethessalia.gr. )

• Στις 24.12.2015 το σύνολο του τοπικού και ηλεκτρονικού τύπου, φιλοξένησε φωτογραφίες και ρεπορτάζ από τα κάλαντα στο Δήμαρχο Βόλου από σχολεία και στρατιωτικά τμήματα. Στο δημαρχιακό γραφείο, στα κάλαντα και σε όλες τις εκδηλώσεις παρών ήταν ο κ. Μπέος, όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες (βλ. χαρακτηριστικό δημοσίευμα www.ethessalia.gr με τίτλο «Η δημοτική αρχή Βόλου δεν τηρεί ούταν καν τα προσχήματα – Στο δημαρχείο σήμερα ο Αχ. Μπέος για τα κάλαντα»

• Στις 29.12.2015 η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ αναφέρει σε σχόλιο με τίτλο «Όταν λέμε αργία, είναι σε αργία», «Ο Αχ. Μπέος τέθηκε σε αργία, αλλά όπως φαίνεται ο νόμος του κράτους είναι τον σε αργία δήμαρχο για να τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Τι δουλειά είχε ο σε αργία δήμαρχος…….

• Στις 30.12.2015 ο κ. Μπέος συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο Βόλου

• Στις 31.12.2015 η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ γράφει σε σχόλιο με τίτλο «Χωρίς ενόχληση», «δεν είμαι δήμαρχος, δεν είμαι δήμαρχος, διατρανώνει παντού ο Θάνος Θεοδώρου και συμπληρώνει ότι δήμαρχος είναι αυτός που κάθεται στην καρέκλα του Δημάρχου, δηλ. ο Μπέος. Εν ολίγοις η πόλη δεν έχει δήμαρχο. Ο Μπέος παράνομα βρίσκεται στη θέση του δημάρχου και στο Δημαρχείο, όπου διαχειρίζεται τις δημοτικές υποθέσεις, χωρίς κανένας ελεγκτικός μηχανισμός να τον ενοχλεί, ενώ ο Θάνος Θεοδώρου αρνείται να υποστηρίξει το ρόλο που του χαρίστηκε…»

• Στις 4.1.2016 η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ αναφέρει σε σχόλιο με τίτλο «Αρχίζει να γίνεται γραφικός», «τόλμησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη να αποκαλέσει δήμαρχο τον κ. Θεοδώρου και ο Μπέος έβγαλε κυριολεκτικά αφρούς μέσα στην εκκλησία, παραμονή πρωτοχρονιάς. Φώναζε ότι αυτός είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος….»

• Στις 6.1.2016 σχόλιο στην εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, αναφέρει εκτός των άλλων τα εξής : «το λέει ανοικτά ο Μπέος, το λένε οι αντιδήμαρχοι κ οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο ασκών καθήκοντα δημάρχου. Αυτός που κάνει κουμάντο είναι ο σε αργία δήμαρχος, διότι αυτόν εξέλεξε ο λαός. Η δικαιοσύνη και το Υπουργείο Εσωτερικών μήπως μπορούν να ενημερώσουν τους βολιώτες, εάν αυτό είναι νόμιμο, και ενώ έχει τεθεί σε αργία ο Μπέος μπορεί να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Νόμους; Τότε γιατί βγήκε σε αργία ο Δήμαρχος για να βγάζει τη γλώσσα και να κοροϊδεύει;»

• Στις 7.1.2016 ο κ. Μπέος παραστάθηκε ως Δήμαρχος Βόλου στον καθαγιασμό των υδάτων στην παραλία του Βόλου, μαζί με τους επισήμους προσκεκλημένους

• Στις 7.1.2016 η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βιολέτα Καντόλα, σε συνέντευξη της στον τηλεοπτικό σταθμό Astra TV, στο δημοσιογράφο κ. Μαρέδη, δήλωσε ότι δίνει αναφορά και παίρνει εντολές από τον κ. Μπέο «εγώ αναφέρομαι στον εκλεγμένο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο»

• Στις 10.1.2016 ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Πουλάκης Κ., σε συνέντευξη του εφ’ όλη της ύλης στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ, σε σχετική ερώτηση αναφέρει τα εξής «υπάρχουν δυστυχώς περιπτώσεις αιρετών σε αργία που με την ανοχή και την κάλυψη των διαδόχων τους συνεχίζουν να εμφανίζονται με την προηγούμενη ιδιότητα τους. Ο νόμος πάντως είναι σαφέστατος. ….κάθε άλλη συμπεριφορά εκτός της γελιοποίησης του θεσμού και των φορέων του συνιστά παράνομη πράξη, ενίοτε και στα όρια της νόσφισης εξουσίας. Τυπικά η ευθύνη για την τήρηση του νόμου ανήκει στον ίδιο τον νέο δήμαρχο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση…»

• Στις 26.1.2016 στάλθηκε πρόσκληση σε διάφορους φορείς, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ –ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Μπέος. Ωστόσο στην πρόσκληση αυτή για τις 3.2.2016 υπέγραφε ο κ. Μπέος ως Δήμαρχος Βόλου

• Στις 27.1.2016 ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από την επιμονή της δημοτικής αρχής και του προεδρείου, να δίνει συνεχώς το λόγο προκειμένου να τοποθετείται σχετικά με τα θέματα του συμβουλίου, ο έκπτωτος δήμαρχος κ. Μπέος. Μάλιστα ο κ. Θεοδώρου δηλώνει «….είναι δεδομένο το δικαίωμα του Αχ. Μπέου να τοποθετείται στα δημοτικά συμβούλια, εφόσον εκλέχθηκε από την πλειοψηφία του κόσμου» (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr 27.1.2016 και δημοσίευμα ΜΑΓΝΗΣΙΑ ίδιας ημερομηνίας

• Στις 29.1.2016 η ηλεκτρονική εφημερίδα volosnow έχει σχόλιο με τίτλο «Είστε δήμαρχος και όχι υπήκοος….» και αναφέρει στη συμπεριφορά του κ. Θεοδώρου σε σχέση με τον κ. Μπέο, κάνοντας λόγο για σχέση υπηκόου. (βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας www.volosnow)

• Στις 29.1.2016 δημοσιεύθηκε στο σύνολο του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου δήλωση των 27 συμβούλων της ομάδας πλειοψηφίας, στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων «…Ο Αχ. Μπέος ήταν, είναι και θα είναι ο Δήμαρχος μας….παραμένουν ενωμένοι, ανεξαρτήτως θέσεων και αξιωμάτων υπό τη δημαρχία του Αχ. Μπέου….Ο Αχ. Μπέος παρά την προσωπική του περιπέτεια ήταν, είναι και θα παραμείνει ο Δήμαρχος μας, αφού εκείνος συγκρότησε και ίδρυσε την αυτοδιοικητική μας παράταξη….»

• Στις 1.2.2016 η ηλεκτρονική εφημερίδα www.magnesia.gr αναφέρει σε σχόλιο «Πρέπει να το εμπεδώσουμε» «Ο Μπέος είναι δήμαρχος Βόλου. δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό. Το ξέρουμε ότι παρότι είναι σε αργία, δεν μετακινήθηκε από το γραφείο του, ότι αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Το είπε ξεκάθαρα ο κ Γ. Μουλάς (σημ. πρόεδρος, Δημοτικού Συμβουλίου), στο Ράδιο Βέρα» (βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας www.magnesianews.gr 1.2.2016

• Στις 1.2.2016 η ιστοσελίδα www.volosday.gr (συμφερόντων κ. Μπέου, αφού την λειτουργεί ο συνεργάτης του – οδηγός κ. Παναγιωτόπουλος, τον οποίο προσέλαβε ως δημοσιογράφο στην ΑΝΕΒΟ) δημοσίευσε video από την επίσκεψη του Αχ. Μπέου στα μπλόκα των αγροτών, το οποίο το συνοδεύει με το εξής σχόλιο «δίπλα στους αγρότες βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, προκειμένου να τους δείξει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο ότι βρίσκεται στο πλευρό τους στο δύσκολο αγώνα τους» Στο video μάλιστα φαίνεται να βγάζει λόγο σαν δήμαρχος ο κ. Μπέος, με τον κ. Θεοδώρου να παρακολουθεί απλά. )

• Στις 2.2.2016 ο κ. Μπέος έδωσε συνέντευξη τύπου, στην οποία γι’ άλλη μια φορά δήλωσε ότι θα διοικεί το Δήμο « ο ρόλος που με επέλεξε ο κόσμος….ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ο μόνος που μπορεί να παρέμβει είναι τα τανκς». (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr)

• Στην ίδια συνέντευξη στις 2.2.2016 δηλώνει ότι «εγώ θα είμαι στο δημαρχείο και θα συνεργάζομαι με συμβούλου , όσοι έχουν πρόβλημα ξύδι. Είναι βρωμιάρηδες και ελεεινοί» ( Ράδιο Ακρόαμα 99,8 2-2-2016, βλ. απόσπασμα ιστοσελίδας akroama.99,8 ).

• Στις 4.2.2016 η ηλεκτρονική εφημερίδα «www.ethessalia.gr» αναφέρει σε σχόλιο με τον τίτλο «τραγική φιγούρα» «ο άνθρωπος δεν μπορεί με τίποτα να αντέξει ότι δεν είναι πια δήμαρχος. και οι ορντινάτσες του για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία του και να απαλύνουν την ανασφάλεια του την μια τον αποκαλούν «αιρετό δήμαρχο» (λες και υπάρχουν και μη αιρετοί δήμαρχοι) την άλλη «εκλεγέντα δήμαρχο» (λες και υπάρχουν και διορισμένοι δήμαρχοι) και πάει λέγοντας Μιλάμε για τραγική φιγούρα» (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr 4.2.2016 )

• Στις 4.2.2016 η ιστοσελίδα www.volosday.gr δημοσίευσε δηλώσεις και φωτογραφίες από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης του κ. Μπέου, για την οποία είχε στείλει πρόσκληση ως Δήμαρχος Βόλου. Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, πολιτευτές του Νομού. Στο δημοσίευμα ο κ. Μπέος αναφέρεται ως Δήμαρχος Βόλου.

• Στις 14.2.2016 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, προς τιμήν του Asa Jennings, ο κ. Μουλάς παρουσίασε τον κ. Μπέο σε πλήθος κόσμου, αρχών κλπ ως Δήμαρχο Βόλου, χωρίς να σεβαστεί ούτε τη μνήμη του τιμώμενου, ούτε το περιβάλλον. Αντί να πραγματοποιήσει χαιρετισμό, ως είθισται, ο κ. Θεοδώρου ως Δήμαρχος Βόλου, ο οποίος ήταν παρών, στην εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Μπέος. Μάλιστα προχώρησε και στα αποκαλυπτήρια της αναθεματικής πλάκας (βλ. δημοσίευμα www.ethessalia.gr 14.2.2016

• Στις 15.2.2016 ο κ. Μπέος, για άλλη μια φορά παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Με την ανοχή του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Μουλά και του Δημάρχου κ. Θεοδώρου, ο κ. Μπέος έπαιρνε το λόγο και έκανε παρεμβάσεις για τα θέματα συζήτησης του Δ.Σ. της ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα προχώρησε και σε λεκτικό επεισόδιο με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τέλη Δουλόπουλο (βλ. δημοσιεύματα www.ethessalia.gr 15.2.2016 )

• Στις 15.2.2016 τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης παραχωρήσαμε συνέντευξη τύπου και καταγγείλαμε την κατ’ εξακολούθηση παραβίαση της νομιμότητας από την πλευρά των μηνυομένων και επισημάναμε τα ανωτέρω, δηλ. ότι παρά την απόφαση της αργίας, ο κ. Μπέος με την συνδρομή των κ.κ. Θεοδώρου και Μουλά βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του Δημάρχου, στο Δημαρχείο Βόλου, συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις, παρουσιάζεται ως Δήμαρχος, παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., παίρνει το λόγο, δίνει εντολές σε υπαλλήλους και γενικά συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος Βόλου. (βλ. απόσπασμα www.ethessalia.gr )

• Στις 17.2.2016 ο κ. Μπέος έδωσε συνέντευξη στο Astra TV, στον δημοσιογράφο κ. Μαρέδη και προχώρησε σε δηλώσεις ως Δήμαρχος Βόλου, για το θέμα των hotspot στο Βόλο (βλ. δημοσίευμα www.thenewspaper.gr )

• Στις 18.2.2016 με αφορμή τις εκλογές στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ο κ. Μπέος προχώρησε σε δηλώσεις «εγώ κάνω κουμάντο στο Βόλο» (βλ. δημοσίευμα ΜΑΓΝΗΣΙΑ )

• Στις 20.2.2016 ο κ. Μπέος απέστειλε στεφάνι στην κηδεία του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη στο οποίο αναγραφόταν «καλό ταξίδι φίλε μου. Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος» (βλ. φωτογραφία και δημοσίευμα www.volosday.gr )

• Στις 23.2.2016 ο Δήμος Βόλου εξέδωσε Δελτίο Τύπου για το θέμα του hotspot. Σε ολόκληρο το κείμενο του Δελτίου Τύπου αναφέρεται συνεχώς στον Δήμαρχο Βόλου κ. Μπέο, το οποίο και συνοδευόταν από εκτενέστατες δηλώσεις του, ως Δημάρχου. (βλ. Δελτίο τύπου Δ. Βόλου 23.2.2016 )

• Στις 26.2.2016 ο κ. Μπέος παρευρέθηκε σε εκδήλωση βραβεύσεων σε αθλητές του Νομού και προχώρησε μάλιστα και σε σχετικές βραβεύσεις ως Δήμαρχος Βόλου (βλ. φωτογραφία 26.2.2016 )

• Στις 27.2.2016 ο Δήμος Βόλου εξέδωσε Δελτίο Τύπου, συνοδευόμενο από φωτογραφίες με τον κ. Μπέο, ως Δήμαρχο Βόλου, να μοιράζει τρόφιμα στους πρόσφυγες στο ΣΕΑ Αλμυρού (βλ. Δελτίο Τύπου Δ. Βόλου 27.2.2016

6. Από τα ανωτέρω είναι σαφές, ότι έως και σήμερα και παρά την πράξη της αργίας, ο κ. Μπέος βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του Δημάρχου, οδηγεί το δημαρχιακό αυτοκίνητο, παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις που καλείται ο Δήμαρχος Βόλου, αποστέλλει ο ίδιος προσκλήσεις και υπογραφεί ως Δήμαρχος Βόλου, κάνει συναντήσεις στο δημαρχιακό κατάστημα, καλεί υπαλλήλους του Δήμου και τους δίνει εντολές, ζητεί και λαμβάνει εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών, παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια και λαμβάνει το λόγο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε όλες τις συνεντεύξεις του παρουσιάζεται ως ο ασκών τα πραγματικά καθήκοντα του Δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν εντολές και δίνουν αναφορές στον ίδιο και γενικά ασκεί όλες εκείνες τις πράξεις που ανάγονται στην άσκηση καθηκόντων ενός δημάρχου. Η τακτική δε αυτή είναι πασιφανής, δηλωμένη από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία σε κάθε δημόσια δήλωση τους. Παράλληλα αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλους τους πολίτες ότι ο κ. Μπέος εξακολουθεί και ασκεί τα καθήκοντα του ως Δήμαρχος Βόλου.
Ο κ. Μπέος δεν θα μπορούσε να προβεί στις ανωτέρω πράξεις, χωρίς την άμεση και σπουδαία συνδρομή του κ. Θεοδώρου, ο οποίος αντί να ασκεί πραγματικά τα καθήκοντα που του υπαγορεύει ο νόμος, έχει δεχτεί να είναι φαινομενικά και μόνο δήμαρχος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Μπέο, λειτουργώντας ο ίδιος ως αχυράνθρωπος, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και κυρίως γελοιοποιώντας και ξεφτιλίζοντας το θεσμό του Δημάρχου.

Ο κ. Θεοδώρου με πρόθεση παραβαίνει καθημερινά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από τον ν. 3852/2010 (αρ.58) και το ν. 3463/2006 (αρ. 86), ενώ προφανής ηθικός αυτουργός είναι ο κ. Μπέος.

Ο κ. Μουλάς με πρόθεση παραβαίνει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όπως απορρέουν από το ν. 3852/2010 και το ν. 3463/2006, εξυπηρετώντας άμεσα τον κ. Μπέο να ασκεί παράνομα τα καθήκοντα του Δημάρχου. Του δίνει το λόγο στα δημοτικά συμβούλια, του επιτρέπει παρεμβάσεις κατά παράβαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου, την ίδια μάλιστα στιγμή που αρνείται να δώσει το λόγο σε οποιοδήποτε πολίτη. καταρτίζει μαζί του τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, δηλώνει δημοσίως ότι ο κ. Μπέος ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου.
Ο κ. Μπέος με την άμεση και σπουδαία συνδρομή κυρίως του κ. Θεοδώρου, αλλά και του κ. Μουλά, αντιποιείται την άσκηση δημοτικής υπηρεσίας.
Επειδή οι πράξεις τους είναι απόλυτα σχεδιασμένες και εκτελεσμένες. Οι ίδιοι εξάλλου κατ’ επανάληψη διακηρύττουν με πανηγυρικό τρόπο στα τοπικά Μ.Μ.Ε. τις πράξεις τους.
Επειδή, οι εν απολύτου γνώση, πράξεις και παραλείψεις των κ.κ. Μπέου και Θεοδώρου προσβάλλουν άμεσα την πολιτεία, διασύρουν το κύρος και την αυθεντία των οργάνων της, καταλύουν την νομιμότητα, ευτελίζουν το θεσμό.
Επειδή και οι υπόλοιποι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του ευρισκόμενου σε αργία τέως Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου όπως ομολογούν στην από 29-1-2016 δήλωση τους προβαίνουν στην αντιποίηση της άσκησης δημοτικής υπηρεσίας, αλλά και στην παράβαση καθήκοντος καθώς λαμβάνουν εντολές από τον κ. Αχιλλέα Μπέο και όχι από τον κ. Αθανάσιο Θεοδώρου.

Επειδή προσκομίζουμε ως έγγραφα τα επικαλούμενα ως άνω δημοσιεύματα
(τα επικαλούμενα έγγραφα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου)

Για τους λόγους αυτούς

Μηνύω τους κ.κ. Μπέο Αχιλλέα, Θεοδώρου Αθ., Μουλά Γ. καθώς και κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο και ζητώ την ποινική τους τιμωρία για τις ως άνω περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις.

Προσκομίζω ως έγγραφα, τα ως άνω επικαλούμενα.
Προτείνω ως μάρτυρες τους εξής δημοτικούς συμβούλους :
1. Κων/νο Γαργάλα του Δημητρίου, κάτοικος Ν. Ιωνίας Βόλου, οδός Καραμπατζάκη αρ. 12
2. Ματθαίο Δραμητινό του Γεωργίου, κάτοικος Αγριάς Βόλου (Σουτραλί)
3. Ελένη Ανδρέου του Θωμά, κάτοικος Ν. Ιωνίας Βόλου, οδός Καραμπατζάκη αρ. 92
4. Ιώαννη Μολοχίδη του Δημητρίου, κάτοικος Ν. Ιωνίας Βόλου, οδός Θυατειρων αρ. 2
5. Φωτεινή Κοκκινάκη του Δημητρίου, κάτοικος Ν. Ιωνίας Βόλου, οδός Καισαρείας αρ. 87
6. Νικόλαο Κανελλή του Γεωργίου, κάτοικος Βόλου Πην. Δέλτα αρ. 4
7. Αναστασία Οικονόμου του Βασιλείου, κάτοικος Βόλου, οδός Μωραϊτίνη αρ. 19
8. Φώτιο Λαμπρινίδη του Νικολάου, κάτοικος Βόλου, οδός Βάρναλη αρ. 19
9. Νικόλαο Στόϊκο του Παύλου, κάτοικος Βόλου, οδός Ιερολοχιτών αρ. 47
10. Απόστολο Παπατόλια του Ιωάννη, κάτοικος Αθηνών, Κλεομένους αρ. 57 (Κολωνάκι)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή