"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές υπέγραψαν και ποιοι όχι για την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία ΝΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

meimarakis-eva-708
Η μονιμοποίηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο του 2016.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την άμεση αντίδραση πολλών βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι στις πληροφορίες που διακινήθηκαν τα τελευταία 24ωρα και οι οποίες ήθελαν τον πρόεδρο του κόμματος να δρομολογεί διαδικασίες για την εκλογή του επόμενου αρχηγού για τις 30 Αυγούστου, ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν υπογραφές ώστε να μην προχωρήσουν οι παραπάνω διαδικασίες εν μέσω θερινής περιόδου.

Οπως αναφέρει και το protothema σχεδόν 60 υπογραφές συγκεντρώθηκαν από τα 76 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Το κείμενο με το οποίο ζητούνταν να μην ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου διακίνησαν οι Απόστολος Βεσυρόπουλος και Μάνος Κόνσολας, ενώ στη διαμόρφωση του, σε δεύτερο χρόνο, συμμετείχε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Το συνυπέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Θεόδωρος Καράογλου, Λευτέρης Αυγενάκης, Νότης Μηταράκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Γκιουλέκας, Στέφανος Γκίκας, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Βαγιωνάς, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Κουκοδήμος, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Στέργιος Γιαννάκης, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Κατσαφάδος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θανάσης Δαβάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Σάββας Αναστασιάδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Τάσος Δημοσχάκης, Γιώργος Καρασμάνης, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Τασούλας, Μάξιμος Χαρακοπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Βλάσσης, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Ανδριανός, Χρήστος Σταϊκούρας, κ.ά.

Ποιοι αρνήθηκαν να υπογράψουν

Δεν υπέγραψαν οι Χρίστος Δήμας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης και Ιωάννης Αντωνιάδης, που θεώρησαν άσκοπη μια τέτοια πρωτοβουλία. Το κείμενο δεν υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και τον Δημήτρη Σταμάτη, οι οποίοι δήλωσαν ότι συμφωνούν και θα εκφράσουν την άποψή τους στην Πολιτική Επιτροπή.

«Άνευ σημασίας», χαρακτήρισε την πρωτοβουλία η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωνε ότι δεν διαφωνεί με τη χρονική μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας. Δεν συνυπέγραψαν επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γιατί ο Μεϊμαράκης ήθελε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες

Αν και από ορισμένες πλευρές ανέφεραν ότι η αναγγελία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ήταν «μπλόφα», ο ίδιος φαίνεται ότι ήθελε όντως να «απαλλαγεί» από τα καθήκοντα που ανέλαβε επειδή αισθανόταν ότι υπάρχουν αμφισβητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ οδηγήθηκε στην πρόθεση να ορίσει την ημερομηνία εκλογής του επόμενου προέδρου έπειτα από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και λόγω της δημόσιας τοποθέτησης του Μάκη Βορίδη, ο οποίος συγκεντρώνει την υποστήριξη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος.

Αντίθετα, άλλα στελέχη που είχαν εκδηλώσει διάθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία, όπως οι Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης κρατούσαν διαφορετική στάση και υποστήριζαν ότι πρέπει να μετατεθεί ο χρόνος εκλογής νέου προέδρου. Όσον αφορά στην Ντόρα Μπακογιάννη και αυτή κράτησε στάση αναμονής.

Την παράταση φαίνεται ότι υποστηρίζουν και οι δύο πρώην πρόεδροι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αν και στελέχη που πρόσκεινται στον δεύτερο εμφανίζονταν δυσαρεστημένα για τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη περί αλλαγής της διαδικασίας εκλογής ώστε να συμμετέχουν σε αυτή μόνον εγγεγραμμένα κομματικά μέλη και όχι ο «κάθε περαστικός που δίνει δύο ευρώ για να ψηφίσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης