Ποιοι θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις εκλογές Reviewed by Momizat on . Οι ετεροδημότες εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση ως την 31η Οκτωβρίου 2014 και περιελήφθησαν σε ειδικο Οι ετεροδημότες εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση ως την 31η Οκτωβρίου 2014 και περιελήφθησαν σε ειδικο Rating: 0

Ποιοι θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις εκλογές

Ποιοι θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις εκλογές
Οι ετεροδημότες εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση ως την 31η Οκτωβρίου 2014 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.
Στην περίπτωση αυτή, πριν από το όνομα κάθε ετεροδημότη στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους υπάρχει η ένδειξη «Ε». Στους εκλογείς αυτούς απαγορεύεται να ψηφίσουν στον δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής δεν πρέπει να επιτρέπουν να ψηφίσουν εκλογείς οι οποίοι φέρουν την ένδειξη «Ε» στον βασικό εκλογικό κατάλογο.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πρέπει επίσης να έχουν υπόψη τους ότι για τον υπολογισμό των πραγματικά εγγεγραμμένων κάθε κοινού εκλογικού τμήματος αφαιρούνται οι ετεροδημότες και θεωρούνται εγγεγραμμένοι μόνον όσοι δεν φέρουν την ένδειξη «Ε» πριν από το όνομά τους.
Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, θα αποφευχθεί η πλασματική εμφάνιση στοιχείων που αφορούν τόσο το σύνολο του εκλογικού σώματος όσο και το ποσοστό αποχής.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή