"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.1 C
Trikala

Ποιος έκρινε ότι πρέπει να κλείσει η σήραγγα «Μαλακάσι Α» επί της Εγνατίας Οδού και με ποια στοιχεία;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ποιος έκρινε ότι πρέπει να κλείσει η σήραγγα «Μαλακάσι Α» επί της Εγνατίας Οδού και με ποια στοιχεία;

Από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ανακοίνωσε την απόφαση ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος αποδίδοντάς την σε λόγους… ψυχολογικούς, το βασικό ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Το επιχείρημα του Περιφερειάρχη ότι όσα είπε για την επικινδυνότητα ήταν «μία ιδιωτική συζήτηση» που κακώς μεταφέρθηκε από τους δημοσιογράφους δεν πείθει κανέναν.. Δεν έπεισε άλλωστε ούτε τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που εδώ και δέκα μέρες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η ανακοίνωση του Νίκου Ταχιάου για το κλείσιμο της σήραγγας ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι πάλι δεν καθησυχάζει την κοινή γνώμη..

Κι αυτό επειδή οι σήραγγες δεν κλείνουν με υπουργικές αποφάσεις αλλά κλείνουν μετά από εισηγήσεις ειδικών.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι άγνωστο αν η Διοικητική Αρχή Σηράγγων έλαβε γνώση όπως είναι άγνωστο αν έχει ολοκληρώσει την πιστοποίηση των  σηράγγων της Εγνατίας που αποτελούσε και προαπαιτούμενο για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Μείζονα ερωτήματα έθεσε από τα Γιάννινα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του έχουν καταθέσει εκτενή ερώτηση στη Βουλή.

«Είναι δύσκολο και επικίνδυνο αυτό που έχει δημιουργηθεί. Οι δηλώσεις του κ. Καχριμάνη οδήγησαν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και στο κλείσιμο του δρόμου. Ο κ. Ταχιάος οφείλει να απαντήσει στην κοινωνία για τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο της σήραγγας.. Ήταν επικίνδυνη το προηγούμενο διάστημα η σήραγγα την προηγούμενη μέρα..» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι θα ασκηθεί όλος ο προβλεπόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος προκειμένου να δοθούν καθαρές απαντήσεις από το Υπουργείο το οποίο μένει στην πολιτική διαχείριση του θέματος.

«Ο δρόμος έκλεισε αφού συναντήθηκαν ο Υφυπουργός με τον Περιφερειάρχη. Δεν γνωρίζω να έχουμε κάποια συγκεκριμένη απόφαση από ειδικούς, δεν γνωρίζω να τους ενημέρωσε κάποιος ειδικός  για τους λόγους κλεισίματος» τόνισε με έμφαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις εν κρυπτώ και να μην ενημερώνει κανένας για τους λόγους  κλεισίματος της σήραγγας. Δεν μπορεί να κλείνει μία σήραγγα και μένουν οι  λόγοι στο σκοτάδι. Ο κ. Ταχιάος δεν έχει πολύ καλή σχέση με την Ήπειρο.. Πρόσφατα είχε μιλήσει για λεφτόδεντρα…» υπογράμμισε ο κ. Μπάρκας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι πριν από μερικές ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι μετά τις δηλώσεις και όσα προηγήθηκαν η εταιρεία  -η ΤΕΡΝΑ στην προκειμένη περίπτωση- να μην οδηγηθεί σε επαναδιαπραγμάτευση με το ελληνικό δημόσιο για μείωση του οικονομικού τιμήματος. epiruspost

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι λέτε ρε καρντάσια; Εδώ κοτζάμ ΣΧΟΛΙΟ σας (μας) ενημέρωσε ότι ευτυχώς η ΝΔ έκανε βαρειά (sic) συντήρηση και ανακάλυψε το πρόβλημα. Και θέλει να την παραδώσει στον ιδιώτη, …κομπλέ. Δηλαδή να μη βάλει φράγκο αυτός. Δέστε τα προηγούμενα ΣΧΟΛΙΑ του, επί του θέματος. Φέρει άλλα όνοματα, αλλά κάνει …κρα μακρόθεν.
  ΥΓ. Έχει μία εγγενή μανία με τους ιδιώτες, τι να κάνουμε. Πιστεύει ότι κάτι θα ”περισσέψει” από αυτούς… Εξ εμφύτου ευγενείας, το σεβόμεθα.

  • Όταν δε γνωρίζεις ένα θέμα, καλύτερα να μη μιλάς.
   Δεκαετίες δεν έχει γίνει η βαριά συντήρηση από την ανίκανη κρατική ΕΓΝΑΤΙΑΣ, χωρίς ΣΕΑ και ημιτελής κάθετους άξονες.
   Και ο κόστος για τη βαριά συντήρηση βαρύνει τον ανάδοχο της παραχώρησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, με την επιλογή όμως να κάνει άλλο αν θέλει.

 2. κρατική ΕΓΝΑΤΙΑ 12 Απριλίου 2024 στις 14:30

  Ο διαγωνισμός για τη βαρειά συντήρηση έγινε 2ο χρόνια μετά την παράδοση του έργου (που έκανε 10ετίες να ολοκληρωθεί σε μερικά τμήματα πχ αυτή η σήραγγα), και λίγο πριν πουληθεί, με option του αναδόχου να μη τον επικυρώσει και να κάνει άλλον…
  Κρατικό management…
  ΥΓ. ΣΧΟΛΙΟΟΟΟ, ου-ου. Χαιρετισμούς στο Λωλοστεφανή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης