Ποιος αποφασίζει για τα έργα στον Δήμο Φαρκαδόνας; Reviewed by Momizat on . Ένα απίθανο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στον Δήμο Φαρκαδόνας. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος διέδωσε ότι παρενέβη για δρομολόγηση έργων στην Οιχαλία, αλλά ο πρόεδ Ένα απίθανο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στον Δήμο Φαρκαδόνας. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος διέδωσε ότι παρενέβη για δρομολόγηση έργων στην Οιχαλία, αλλά ο πρόεδ Rating: 0

Ποιος αποφασίζει για τα έργα στον Δήμο Φαρκαδόνας;

Ποιος αποφασίζει για τα έργα στον Δήμο Φαρκαδόνας;

Ένα απίθανο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στον Δήμο Φαρκαδόνας. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος διέδωσε ότι παρενέβη για δρομολόγηση έργων στην Οιχαλία, αλλά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ το διαψεύδει κατηγορηματικά, λέγοντας ότι πρόκειται για απλή υποχρέωση του εργολάβου!

Συγκεκριμένα, σε ιστοσελίδα της Οιχαλίας αναρτήθηκε το μεσημέρι κείμενο, το οποίο αναφερόταν σε αποκατάσταση έργων στο χωριό, από τον βιολογικό καθαρισμό. Το κείμενο ανέφερε επί της ουσίας, ότι η ασφαλτόστρωση σε δρόμους, έγινε κατόπιν παρέμβασης του νεοεκλεγέντος Δημάρχου. Ο κ. Μεριβάκης μάλιστα, προέβη και σε δηλώσεις.
(Ολόκληρο το κείμενο θα το βρείτε εδώ)

Είπε, συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ότι «Μπροστά στα παράπονα και τα αιτήματα που καταθέτουν οι συνδημότες μας δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Ακόμη και τώρα που δεν αναλάβαμε καθήκοντα όπου μπορούμε θα παρεμβαίνουμε για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Το ερώτημα είναι απλό: από πότε ένας ιδιώτης (αυτό είναι ο κ. Μεριβάκης αυτή την περίοδο, δεν υπάρχει τίτλος «επόμενος Δήμαρχος) μπορεί να παρεμβαίνει και να «δίνει λύσεις», πείθοντας τον εργολάβο να ασφαλτοστρώσει δρόμους; Ως τι παρενέβη; Ως μελλοντικός Δήμαρχος; Αν ναι, ποια είναι η θεσμική αρμοδιότητα που του δίνει αυτή τη δυνατότητα; Αν, επίσης, παρενέβη, με ποιον τρόπο πείστηκε ο εργολάβος και, κυρίως, γιατί πείστηκε; Επειδή στο μέλλον θα είναι Δήμαρχος ο κ. Μεριβάκης;
Αν δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, γιατί αυτή η δήλωση; Πώς συμπεραίνεται ότι ο ίδιος παρενέβη;

Και επειδή οι πληροφορίες μας ήταν εντελώς διαφορετικές (ότι, δηλαδή, επρόκειτο για μια απλή, προγραμματισμένη κίνηση του εργολάβου), ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας κ. Γ. Μακρής, παρενέβη στην ίδια ιστοσελίδα και με ανακοίνωσή του λέει επί της ουσίας ότι μέχρι τέλος του μήνα θα πρέπει να παραδοθούν οι δρόμοι, ασφαλτοστρωμένοι (αναλυτικά εδώ).
Με άλλα λόγια, ο θεσμικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι τα έργα για τον βιολογικό γίνονται κανονικά, ενώ ο μέλλων θεσμικός (αλλά αυτή τη στιγμή ιδιώτης) αναφέρει – παρότι αρκετοί στη Φαρκαδόνα ήδη λένε ότι τους θύμισε το «κατόπιν ενεργειών μου» – ότι λύνονται από τώρα τα προβλήματα.
Πάντως το όλο θέμα είναι σοβαρό. Τι θα συμβεί, αν ο κάθε εκλεγμένος Δήμαρχος δρα ή διαδίδει ότι δρα, πριν την ανάληψη των καθηκόντων του; Ποιες είναι οι θεσμικές ασφαλιστικές δικλείδες για αυτό; Εκτός από τους δημοσιογράφους, που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πώς η κοινωνία διασφαλίζει ότι η αναθεωρημένη και με οργή οπτική μας, ελέω κρίσης, δεν επηρεάζει αρνητικά τη σχέση μας με την αντίληψή μας για το τι είναι δεκτό και τι όχι, ως “διασφάλιση των συμφερόντων του λαού”;

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή