Ποιος είναι ο… Σύριος δήμαρχος Ανδραβίδας Reviewed by Momizat on . Ο γιατρός, μετανάστης από τη Συρία, ο Ναμπίλ Μοράντ, νέος δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην Ηλεία, θέλει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του μεγάλου αριθμ Ο γιατρός, μετανάστης από τη Συρία, ο Ναμπίλ Μοράντ, νέος δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης στην Ηλεία, θέλει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του μεγάλου αριθμ Rating: 0

Ποιος είναι ο… Σύριος δήμαρχος Ανδραβίδας

Ποιος είναι ο… Σύριος δήμαρχος Ανδραβίδας

Ο γιατρός, μετανάστης από τη Συρία, ο Ναμπίλ Μοράντ, νέος δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην Ηλεία, θέλει να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του μεγάλου αριθμού των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας, στην περιοχή της Μανολάδας, που ανήκει διοικητικά στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ειδικότερα, ο κ. Μοράντ ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι είναι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που οι συνδημότες του τον τίμησαν με την ανάδειξή του στη θέση του δημάρχου. «Κάναμε ένα δυνατό αγώνα και πετύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό γιατί το πίστευε ο κόσμος» τόνισε.

Όσον αφορά τις προτεραιότητές του, ο Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε ότι επείγουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, ο φωτισμός, η οδοποιία κ.α. Όσο για τις λύσεις, τόνισε ότι θα δοθεί αγώνας, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο νέο ΕΣΠΑ.

Σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας, ο Ναμπίλ Μοράντ σκοπεύει άμεσα να συνεργαστεί, τόσο με τους φορείς της πολιτείας, όσο και με την πρεσβεία του Μπαγκλαντές -αφού οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι της χώρας αυτής- με στόχο να βρεθούν λύσεις, τόσο για τη νόμιμη απασχόλησή τους, όσο και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ναμπίλ Μοράντ θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ιατρείο για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και ένα κοινωνικό φροντιστήριο, ώστε οι μετανάστες να μπορέσουν να μάθουν ελληνικά.

Ο Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος γεννήθηκε το 1962 στην πόλη Χομς της Συρίας, ήλθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 25 χρόνια, έχοντας ήδη σπουδάσει ιατρική σε χώρα του εξωτερικού.

Με την Ελληνίδα σύζυγό του, που είναι επίσης γιατρός, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στα Λεχαινά, όπου άνοιξαν το δικό τους ιατρείο και δημιούργησαν την οικογένειά τους, αποκτώντας δύο παιδιά.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες απέκτησαν και το πρώτο τους εγγόνι.

Με τα κοινά -και ειδικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση- ο Ναμπίλ Μοράντ αποφάσισε να ασχοληθεί το 2002, όπου εξελέγη δύο φορές, το 2002 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Λεχαινών και μία φορά το 2010, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Μάλιστα, οι συνδημότες του τον τιμούσαν με την ψήφο τους και τον εξέλεγαν πάντα στις πρώτες θέσεις.

Έτσι φέτος, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος, όπου εκλέχτηκε στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 52,23% λαμβάνοντας 5.941 ψήφους.

Πηγή: nooz.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή