Ποιος ο ρόλος της Κοινωνικής Οικονομίας μετά τις εκλογές; Reviewed by Momizat on . Πραγματοποιήθηκαν τα 5 Εργαστήρια Παραγωγής Προτάσεων Πολιτικής σε Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας & Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από την Θερμοκοιτίδα Κοινων Πραγματοποιήθηκαν τα 5 Εργαστήρια Παραγωγής Προτάσεων Πολιτικής σε Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας & Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από την Θερμοκοιτίδα Κοινων Rating: 0

Ποιος ο ρόλος της Κοινωνικής Οικονομίας μετά τις εκλογές;

Ποιος ο ρόλος της Κοινωνικής Οικονομίας μετά τις εκλογές;

Πραγματοποιήθηκαν τα 5 Εργαστήρια Παραγωγής Προτάσεων Πολιτικής σε Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας & Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από την Θερμοκοιτίδα Κοινωνικής Οικονομίας Τρικάλων

 

Με πρωτοβουλία της Θερμοκοιτίδας Κοινωνικής Οικονομίας Τρικάλων, που λειτουργεί στο Δημαρχείο του π. Δήμου Μεγ. Καλυβίων υπό την ευθύνη της e-Trikala A.E. και δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», πραγματοποιήθηκε μία σειρά από 5 συναντήσεις με τους επικεφαλείς πέντε από τους συνδυασμούς, που θα διεκδικήσουν το Δήμο Τρικκαίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (ΤΡΙΚΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ, ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ).

Στις συναντήσεις εκτός από τούς επικεφαλής των συνδυασμών και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμμετείχαν κι εκπρόσωποι των 4 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που έχουν ιδρυθεί με την υποστήριξη της Θερμοκοιτίδας (ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), καθώς κι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τα στελέχη της Θερμοκοιτίδας παρουσίασαν αναλυτικά το πλαίσιο λειτουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, τις κατηγορίες τους ανάλογα με τους ειδικούς σκοπούς που εξυπηρετούν, καθώς και τα γενικά τους χαρακτηριστικά. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συζητήσουν διεξοδικά τα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις και τη δυνατότητα που τους παρέχεται να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με αντισυμβαλλόμενους το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, για την υλοποίηση δράσεων που αναφέρονται στους καταστατικούς σκοπούς.

Δεδομένου, ότι η Ευρωπαϊκή εμπειρία των τελευταίων 4 ετών έχει αποδείξει, ότι οι κοινωνικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να προσαρμοστούν καλύτερα στην τρέχουσα κρίση και, συνεπώς, μπορούν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στη στρατηγική εξόδου από την κρίση της ΕΕ, συντελώντας, ταυτόχρονα, σε μία ταχύτερη και δικαιότερη ανάκαμψη, οι επικεφαλής και των πέντε αυτοδιοικητικών σχηματισμών, δεσμεύθηκαν, να υποστηρίξουν εμπράκτως την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα σε τοπικό επίπεδο και να διασφαλίσουν, για τις επιχειρήσεις αυτές, δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού, οι οποίες θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του δυναμικού του καίριου αυτού οικονομικού τομέα και θα δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό νέων θέσεων απασχόλησης.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Θερμοκοιτίδα Κοινωνικής Οικονομίας Τρικάλων, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει μία νέα σειρά συναντήσεων με τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, σε θέματα κοινωνικής οικονομίας & κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να διατυπώσουν τις απόψεις τους και τις στρατηγικές τους, στα προαναφερόμενα θέματα.

 

(Από τη Θερμοκοιτίδα Κοινωνικής Οικονομίας Τρικάλων)

koinon1 koinon2 koinon3 koinon4

Αφήστε το σχόλιο σας