Πολιτικά «παιχνίδια» Aγοραστού και βουλευτών του Σύριζα με τον πόνο των πλημμυροπαθών Reviewed by Momizat on . Σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προβολής που θυμίζει άλλες εποχές και παραπέμπει στη γνωστή παλαιοκομματική ρήση: «Κατόπιν ενεργειών μου», έχουν επιδοθεί οι βουλε Σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προβολής που θυμίζει άλλες εποχές και παραπέμπει στη γνωστή παλαιοκομματική ρήση: «Κατόπιν ενεργειών μου», έχουν επιδοθεί οι βουλε Rating: 0

Πολιτικά «παιχνίδια» Aγοραστού και βουλευτών του Σύριζα με τον πόνο των πλημμυροπαθών

Πολιτικά «παιχνίδια» Aγοραστού και βουλευτών του Σύριζα με τον πόνο των πλημμυροπαθών

Σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προβολής που θυμίζει άλλες εποχές και παραπέμπει στη γνωστή παλαιοκομματική ρήση: «Κατόπιν ενεργειών μου», έχουν επιδοθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό από την μια πλευρά και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός από την άλλη.

kostas-agorastos

Το φαινόμενο που τείνει να γίνει μόνιμο τον τελευταίο καιρό σε κάθε κυβερνητική εξαγγελία για κάποιο έργο ή για κάποια θετική απόφαση, συνεχίζεται σήμερα με δύο ξεχωριστά δελτία τύπου, για την αναστολή καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες περιοχές του Νομού Τρικάλων.

vouleytes

Το ένα της Περιφέρειας που αναφέρει: «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρατείνεται από το Υπουργείο Οικονομικών η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων» και το δεύτερο που εστάλει από το γραφείο της κ. Δριτσέλη: «Με δεδομένη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να παλεύουν και για την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική προστασία των πολιτών του Νομού Τρικάλων, καθώς και για την ενίσχυση της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και των πολιτικών για την στήριξη της ορεινότητας»

η εικόνα προφίλ του Χρήστος Κοντός

Eφημερίδα ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Χρήστος Κοντός

Αναλυτικά τα δύο δελτία έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ

“Ουσιαστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη στήριξη του Νομού Τρικάλων.”

Τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκαν δύο Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες ενισχύεται ιδιαίτερα ο Νομός Τρικάλων και σε σχέση και με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και σε ότι αφορά την στήριξη των πλημμυροπαθών από τις πρόσφατες καταστροφές. Ως προς το πρώτο ζήτημα, όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Νομού μας, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα δουν αυξήσεις κατά 25% στις εξισωτικές τους αποζημιώσεις για το 2016. Συγκεκριμένα, με την σχετική υπουργική απόφαση, το ανώτατο ποσό που μπορούν να εισπράξουν οι δικαιούχοι εξισωτικής αποζημίωσης των ορεινών περιοχών αυξήθηκε, από 100 ευρώ το εκτάριο, σε 125 ευρώ το εκτάριο.

Ως προς το θέμα της στήριξης των πλημμυροπαθών του Νομού Τρικάλων, υπογράφηκε η απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών με την οποία παρατείνεται – αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες περιοχές του Νομού Τρικάλων. Στο πλαίσιο αυτό αναστέλλεται το σύνολο των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι 1.1.2017, για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως πλημμυρόπληκτες στο Νομό Τρικάλων.

Με δεδομένη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να παλεύουν και για την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική προστασία των πολιτών του Νομού Τρικάλων, καθώς και για την ενίσχυση της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και των πολιτικών για την στήριξη της ορεινότητας.

Αγοραστός

«Μετά από αίτημα και συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκαν από την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες παρατείνεται – αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Πρόκειται για ρύθμιση – ανάσα για πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις», υπογράμμισε επισήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Περιφέρεια Θεσσαλίας κινήθηκε με ταχύτητα, κήρυξε αμέσως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες, ολοκλήρωσε σε χρόνο – ρεκόρ τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κατέθεσε πλήρεις φακέλους στα συναρμόδια υπουργεία. Η συνεργασία μας με τη νέα Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου αποδίδει καρπούς και προσβλέπουμε σε ακόμη θετικότερα για τον τόπο μας αποτελέσματα στο μέλλον. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι με συνεργασία, τεκμηρίωση και ταχύτητα μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι στην κοινωνία της Θεσσαλίας. Αυτό που προέχει σήμερα είναι να δοθεί νέα παράταση στο νησί της Σκοπέλου, που έχει δοκιμαστεί σκληρά από τις θεομηνίες».

Συγκεκριμένα, παρατείνεται – αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ως εξής:

 1. Έως 30.12.2016 στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Φαρσάλων – Ναρθακίου – Πολυδάμαντα & Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις & καταιγίδες) στις 21 Μαΐου 2016.
 2. Έως 30.12.2016 στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αλμυρού – Ανάβρας – Σούρπης & Πτελεού του Δήμου Αλμυρού για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις & καταιγίδες) στις 21 Μαΐου 2016.
 3. Έως 30.12.2016 στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Φαρκαδόνας – Οιχαλίας & Πελλιναίων του Δήμου Φαρκαδόνας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις & καταιγίδες) στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2016.
 4. Έως 30.12.2016 στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Παλαμά – Φύλλου και Σελλανών του Δήμου Παλαμά για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις & καταιγίδες) στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2016.
 5. Έως 30.12.2016 στις Τοπικές Κοινότητες Σοφάδων, Γεφυρίων, Πασχαλίτσας, Καππαδοκικού & Καρποχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων, στις Τοπικές Κοινότητες Ασημοχωρίου, Γραμματικού, Λεονταρίου, Ν. Ικονίου, Κτιμένης της Δημοτικής Ενότητας Ταμασίου, στις Τοπικές Κοινότητες Ματαράγκας, Κυψέλης & Ερμητσίου της Δημοτικής Ενότητας Άρνης, στις Τοπικές Κοινότητες Κέδρου, Θραψιμίου, Λουτροπηγής, Αηδονοχωρίου & Βαθυλάκου της Δημοτικής Ενότητας Μενελαΐδας και στην Τοπική Κοινότητας Ρεντίνας της Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονη και διαρκή βροχόπτωση στις 20 και 21 Μαΐου 2016.
 6. Έως 30.12.2016 στην Τοπική Κοινότητα Δολίχης, της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονη και διαρκή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στις 5 Ιουνίου 2016.
 7. Έως 30.12.2016 στον Δήμο Καλαμπάκας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμυρικά και κατολισθικά) στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2016.
 8. Έως 6.3.2017 στην Τοπική Κοινότητα Τσαριτάνης, της Δημοτικής Ενότητας Τσαριτάνης του Δήμου Ελασσόνας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονη και διαρκή βροχόπτωση στις 6 έως 9 Σεπτεμβρίου 2016.
 9. Έως 8.3.2017 στην Τοπική Κοινότητα Ριζώματος της Δημοτικής Κοινότητας Παραληθαίων του Δήμου Τρικαίων της Π.Ε. Τρικάλων, στην Τοπική Κοινότητα Διποτάμου της Δημοτικής Κοινότητας Φαλώρειας του Δήμου Τρικαίων της Π.Ε. Τρικάλων και στην Τοπική Κοινότητα Ρογγίων και Φοτάδων της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιδένδρου του Δήμου Τρικαίων της Π.Ε. Τρικάλων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονες βροχοπτώσεις στις 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016.
 10. Έως 8.3.2017 στην Τοπική Κοινότητα Παραποτάμου της Δημοτικής Κοινότητας Πιαλείων του Δήμου Πύλης της Π.Ε. Τρικάλων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονες βροχοπτώσεις στις 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016.
 11. Έως 6.3.2017 στην Δημοτική Κοινότητα Τυρνάβου, του Δήμου Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας, στην Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου του Δήμου Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας και στην Τοπική Κοινότητα Δελερίων της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου της Π.Ε. Λάρισας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονες βροχοπτώσεις στις 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2016.
 12. Έως 6.3.2017 στην Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας της Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας, στην Τοπική Κοινότητα Σκήτης της Δημοτικής Ενότητας Σκήτης του Δήμου Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας και στην Τοπική Κοινότητα Καρύτσας της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών του Δήμου Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από έντονες βροχοπτώσεις στις 6 έως 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι ανωτέρω αποφάσεις εκδόθηκαν βάσει σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) το οποίο κηρύσσει την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, την περιοχή και το χρονικό διάστημα».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή