"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Τρίκαλα : Έξυπνη πόλη και μύθοι του Αισώπου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολιτικές Ψαλμωδίες :

Ένα έξυπνο σκηνικό παραμυθίας έχει στηθεί από τους πολιτικούς της άρχοντες και έχει απλωθεί πάνω από την πόλη των Τρικάλων, ταξιδεύοντας παντού σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

Τι e-trikala, τι smart Trikala, τι έξυπνα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τι ΑΤΜ πιστοποιητικών, τι «ντελίβερι» πιστοποιητικών, τι έξυπνος ηλεκτροφωτισμός, τι έξυπνη στάθμευση, τι σύστημα περιβαλλοντικών μετρήσεων ρύπων και θορύβου και τόσα άλλα «έξυπνα» για την πόλη!

Και εάν δεν τα πιστεύετε πολύ αυτά, έρχεται και ο Αμερικανός πρέσβης  κ. Τζέφρι Πάιατ για να θαυμάσει την έξυπνη πόλη ξεκινώντας από το πρώτο επίτευγμα της πόλης την «ελεύθερη πρόσβαση στο Internet Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό», χάρις στο οποίο τα Τρίκαλα εντάχθηκαν το 2011 (με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή) στις εξυπνότερες πόλεις του κόσμου.

Τίποτε περισσότερο από ένα προδήλως μεγάλο ψέμα που διαιωνίζεται και προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ και κανείς έως σήμερα δεν είχε την ειλικρίνεια αλλά και την γενναιότητα, εδώ και σχεδόν μια δεκαπενταετία, να πει τα πράγματα με το όνομά τους από φόβο μήπως χαλάσει τη σούπα και το όνομα της χαρακτηρισθείσας ως «έξυπνη πόλη». Τι εννοώ;

Γιατί δεν μας εξηγούν τα e-trikala και η Δημοτική Αρχή, που επαίρεται για την εξυπνάδα της, γιατί οι κάτοικοι της πόλης ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από το Δημαρχείο δεν έχουν καθόλου ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Δημοτικού Wi-Fi, πρώτον διότι σπανίως λαμβάνει κάποιος σήμα Wi-Fi και το κυριότερο γιατί δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο Internet χωρίς κωδικούς, που λαμβάνονται μόνο κατόπιν Αιτήσεως στα γραφεία του e-trikala και αφού ο πολίτης φακελωθεί πλήρως!

Η συγκεκριμένη πρακτική βέβαια ενισχύει τον κίνδυνο ο χρήστης με τους συγκεκριμένους κωδικούς να ταυτοποιείται και να παρακολουθούνται οι διαδικτυακές του συνήθειες, κατά την περιήγησή του, γινόμενος αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης από διάφορες εταιρείες του Διαδικτύου που θα τον βομβαρδίζουν με δικτυακές ή τηλεφωνικές διαφημίσεις.

Γιατί δεν μας εξηγούν τα e-trikala και η Δημοτική Αρχή πως γίνεται οι πολίτες της πόλης να πληρώνουν στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ξεχωριστές και διπλές συνδέσεις Internet, στον επαγγελματικό τους χώρο αλλά και στο σπίτι τους, αφού υπάρχει η παγκοσμίως διαφημιζόμενη «ελεύθερη πρόσβαση στο Internet Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό»;

Με όλα αυτά έχω φθάσει πολλές φορές να αναλογίζομαι εάν είναι πιο έξυπνη πόλη τα Τρίκαλα με όλες αυτές τις απεριόριστες δυσκολίες  πρόσβασης στο Δημοτικό Wi-Fi Internet ή το χωριό μου, όπου μόλις πατάω το πόδι μου εδώ και τουλάχιστον μια επταετία, συνδέομαι άμεσα και χωρίς κωδικούς πρόσβασης όλο το 24ωρο με το πραγματικά ελεύθερο Wi-Fi Internet και μάλιστα στην πληθώρα των απομακρυσμένων οικισμών του από τους οποίους αποτελείται!

Πολιτικές Ψαλμωδίες

Ιούλιος 2018

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης