Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ Reviewed by Momizat on . Την Κυριακή 17 Νοέμβρη  το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπλήρωσε  95 χρόνια από την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έω Την Κυριακή 17 Νοέμβρη  το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπλήρωσε  95 χρόνια από την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έω Rating: 0

Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ

Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη  το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπλήρωσε  95 χρόνια από την πρώτη ημέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 23 Νοέμβρη του 1918 (4-10 Νοέμβρη με το παλιό ημερολόγιο), με την ονομασία Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ).

Μ’ αυτή τη  γενέθλια επέτειό  του, το ΚΚΕ μπαίνει σε μια συμβολική πενταετία, αυτή που οδηγεί στην επέτειο – σταθμό των 100 χρόνων του, το 2018.

Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο  το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης που έχει απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό που υποφέρει: Με την αναγέννηση του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας να ανταποκριθεί και στο καθήκον υπεράσπισης και διεκδίκησης εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, των αναγκών των νέων ανθρώπων, και στο καθήκον της πάλης για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας.

Στόχος αυτής της περιόδου είναι τη διάδοση του Προγράμματος του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, η αποκάλυψη της σήψης και της σύγχρονης βαρβαρότητας του καπιταλισμού στην εργατική τάξη και τις λαϊκές δυνάμεις, ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες.

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη, τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης Υπαίθρου Τρικάλων έφτασαν σε πολλά  χωριά των Τρικάλων με το  «Ριζοσπάστη» στο χέρι όπου δημοσιεύτηκε η διακήρυξη  της ΚΕ   για τα 95 χρόνια του Κόμματος.

Με όπλο τις αποφάσεις του 19ου συνεδρίου του Κόμματος , με την κατακτημένη έως τώρα πείρα, αλλά και τις κατευθύνσεις της  διακήρυξης  της ΚΕ   για τα 95 χρόνια το ΚΚΕ  η Τομεακή Οργάνωση Υπαίθρου Τρικάλων ανοίγει ένα νέο κύκλο  πολιτικής εξόρμησης και η οποία θα ενταθεί το επόμενο δίμηνο.

Συγκεκριμένα για τις επόμενες μέρες:

• Την  Παρασκευή   22 Νοέμβρη η Κομματική Οργάνωση  του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη λαϊκή αγορά της πόλης , ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας διοργανώνει  εκδήλωση συζήτηση  στις 7μμ, στην ταβέρνα  «Δούρειος»-δίπλα στο ΚΤΕΛ Καλαμπάκας  ,με ομιλητή τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της Κ.Ε. & γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος. Θέμα της εκδήλωσης : « Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του  ΚΚΕ  για τη Λαϊκή Συμμαχία. Τι αγώνας & τι κίνημα χρειάζεται σήμερα» .

Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη  περιοδεία στη λαϊκή  αγορά  της  Πύλης.

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  20/11/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή