Πολιτικός σεισμός από πρωτοφανείς σχέσεις και υπόγειες συνομιλίες Reviewed by Momizat on . Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη του βίντεο, στο οποίο ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, έχει φιλική Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη του βίντεο, στο οποίο ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, έχει φιλική Rating: 0

Πολιτικός σεισμός από πρωτοφανείς σχέσεις και υπόγειες συνομιλίες

Πολιτικός σεισμός από πρωτοφανείς σχέσεις και υπόγειες συνομιλίες

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη του βίντεο, στο οποίο ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, έχει φιλική συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη -ο οποίος καταγράφει κρυφά τον συνομιλητή του- για το θέμα της δίωξης βουλευτών της Χ.Α.

Οι δύο άνδρες συνομιλούν για το ζήτημα της μη προφυλάκισης του Ηλ. Κασιδιάρη, του Ηλ. Παναγιώταρου και του Ν. Μίχου και για το πως αντέδρασε ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.

Στην αποκάλυψη της ύπαρξης του οτπικοακουστικού υλικού προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης, ανοίγοντας το δρόμο για την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

“Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της Χ.Α. κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους”, τονίζει. (Διαβάστε την επιστολή παραίτησης)

Στο Μαξίμου αρχικώς επικράτησε αμηχανία, ωστόσο μόλις ο Α. Σαμαράς έμαθε για την εξέλιξη, ζήτησε την παραίτηση Μπαλτάκου.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούν ότι η κίνηση του κ. Κασιδιάρη ήταν προμελετημένη και ότι είχε αποφασίσει να “παγιδεύσει” τον συνομιλητή του, ενώ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να διωχθεί ποινικά ο κ. Κασιδιάρης υποκλοπή και χρήση υποκλαπέντος υλικού.

Επίσης, κυκλοφορούν πληροφορίες για την ύπαρξη και άλλων βίντεο, που ενδεχομένως η Χ.Α. θα χρησιμοποιήσει εν καιρώ.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε προσωπική ατζέντα, καθώς ενώ η ΝΔ έχει μέτωπο με τη Χ.Α. και την ιδεολογία της, ο παραιτηθείς στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά είχε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι εφικτή μία συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Προσφάτως, δε, είχε δηλώσεις υπερηφάνως ότι είναι “αντικομμουνιστής

Ο εκπρόσωπος της Χ.Α. προχώρησε στην αποκάλυψη του διάλογου στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος του.

Ανέγνωσε απομαγνητοφωνημένο κείμενο, στο οποίο ο κ. Μπαλτάκος λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν ο ίδιος, ο Μίχος και ο Παναγιώταρος.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κασιδιάρης, ο κ. Μπαλτάκος δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός μόλις έμαθε ότι δεν προφυλακίστηκαν όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής κάλεσε οργισμένος στο τηλέφωνο τους δύο υπουργούς.

Ο κ. Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι με το υλικό αυτό “αποδεικνύεται ο πραγματικός στόχος της όλης προσπάθειας της κυβέρνησης, που είναι η αλίευση ψήφων του κόμματός του, με ταυτόχρονη ανακοπή του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Το υλικό δεν παρουσιάστηκε από τον κ. Κασιδιάρη στην Ολομέλεια, παρά μόνο με τη μορφή απομαγνητοφωνημένου διαλόγου. Λιγη ώρα μετά, η Χ.Α. δημοσίευσε το βίντεο στην ιστοσελίδα της.

Οργή στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του nooz, αμέσως μετά την αποκάλυψη Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος κλήθηκε στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη -στο Μαξίμου- προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.

Στο Μαξίμου μετέβη και ο Α. Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα: “Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος”.

Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν ότι ο κ. Κασιδιάρης είναι πολύ πιθανόν να διωχθεί ποινικά με βάση το άρθρο 370 παρ. 1&2 του ποινικού κώδικα για υποκλοπή και χρήση υποκλαπέντος υλικού.

Θεωρούν επίσης ότι η κίνηση του κ. Κασιδιάρη ήταν προμελετημένη και ότι είχε αποφασίσει να “παγιδεύσει” τον συνομιλητή του.

Οι πηγές του Μαξίμου σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα όταν του έγιναν γνωστές οι εξελίξεις και ζήτησε την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου.

Υπάρχει δε η απορία, γιατί αφού είχε τέτοιο υλικό ο κ. Κασιδιάρης δεν το χρησιμοποίησε όταν ζητήθηκε η αποφυλάκιση του κ. Μιχαλολιάκου;

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνον ότι ο κ. Μπαλτάκος -στο βίντεο- δεν επικαλείται πουθενά συζήτηση του ιδίου με τον πρωθυπουργό.

Αντίδραση Δένδια

Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, χαρακτηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, τα όσα αναφέρονται για τον ίδιο, στο βίντεο.

“Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου, αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως, αλλά πραγματικότητα, τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης -και προκύπτει από τη στιχομυθία- ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής”, τόνισε.

Αντίδραση Αθανασίου

Έντονη ήταν η αντίδραση του παρόντος στη συνεδρίαση υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του.

“Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία” ανέφερε.

ΠΑΣΟΚ

Πριν την υποβολή παραίτησης, υπήρξε πίεση και από το ΠΑΣΟΚ που καταγγέλλει ότι ο Π. Μπαλτάκος τον τελευταίο καιρό συμπεριφέρεται ως γενικός δερβέναγας ξεπερνώντας τον θεσμικό του ρόλο.

Σε ανακοίνωση του, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση Μπαλτάκου, σημειώνοντας ότι “δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και τον σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει“.


“Είναι αδιανόητο να υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τους ναζιστές, με τους ρατσιστές, με τους ξενοφοβικούς με αυτούς που οργανώνουν πράξεις βίας και λειτουργούν ως εγκληματική οργάνωση”, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

ΣΥΡΙΖΑ

“Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει βρει ακόμα το χρόνο να σχολιάσει το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την υπόθεση Μπαλτάκου. Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι ενδεικτική των βαρύτατων ευθυνών της αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις υπόγειες σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με το ναζιστικό μόρφωμα. Ο κ. Σαμαράς είναι προσωπικά υπόλογος για το όλο θέμα”, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι “μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του κυρίου Μπαλτάκου. Εμπλέκονται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την διάκριση των εξουσιών και δύο κορυφαίοι υπουργοί της, ο κύριος Αθανασίου και ο κύριος Δένδιας, οι οποίοι πρέπει να έρθουν και να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή μαζί με τον πρωθυπουργό”.

ΔΗΜΑΡ

“Οι συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις  κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα”, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

Και προσθέτει: “Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι “γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής” όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή”.

ΑΝΕΛ

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι “έχουμε έναν διάλογο -παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη”.

ΚΚΕ

“Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένη θέση για την καταγεγραμμένη συνομιλία, στην οποία ο κ. Μπαλτάκος, που πριν λίγες ημέρες καμάρωνε και δήλωνε αντικομμουνιστής, προσπαθεί φανερά να αθωώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή”, τονίζει το ΚΚΕ.

“Το γεγονός αυτό και οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν, αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει πει το ΚΚΕ, ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.

Η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι υπαρκτή και ο κόσμος βοά για αυτό. Τα μέλη της έχουν κάνει δολοφονίες, επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών. Για αυτό και αποτελεί λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν οι εγκληματικές της πράξεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι”.

Β. Πολύδωρας

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας έκανε λόγο “για διώξεις που κινούνται πολλαπλώς στα όρια της νομιμότητας και του συντάγματος” και πρόσθεσε ότι “οι ιδέες δεν διώκονται και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά”.

Ο διάλογος

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% – μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».
ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει;
ΜΠΑ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγαμτα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠΑ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετιο με τον Χριστιανισμό».
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες ε;
ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκιο σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»

Αφήστε το σχόλιο σας