Πολιτικό… ναρκοπέδιο Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής   Μπορεί να απέχουμε τέσσερες μήνες από τις Εκλογές για την Τοπική Αυτοδ Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής   Μπορεί να απέχουμε τέσσερες μήνες από τις Εκλογές για την Τοπική Αυτοδ Rating: 0

Πολιτικό… ναρκοπέδιο

Πολιτικό… ναρκοπέδιο

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

 

Μπορεί να απέχουμε τέσσερες μήνες από τις Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά η μορφή που παίρνει η προετοιμασία γι’ αυτές θυμίζει Ρωμαϊκή Αρένα δηλ. «ο θάνατός σου η ζωή μου». Είμαστε μπροστά σ’ ένα εκρηκτικό κλίμα, σ’ ένα πολιτικό ναρκοπέδιο. Η φαγωμάρα, ο αποκεφαλισμός πολιτικών προσώπων και η αδύναμη στήριξη σε υποψηφίους, κυρίως από τα δύο μέχρι πρότινος μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δείχνουν  πως στην πολιτική δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει συνέπεια και δεν υπάρχει ηθική.

Μπροστά στις διπλές κάλπες, αν φυσικά δεν προκύψουν και τριπλές, φαίνεται καθαρά πως το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα καταρρέει και τα δύο κόμματα τις συγκυβέρνησης έχουν τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό τους. Οι μικρότεροι σχηματισμοί φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλες τρικυμίες. Έχει άδικο η ΤΖΟΑΝ ΤΡΟΝΤΟ, καθηγήτρια πολιτικήσ επιστήμης που λέγει πως «όπως γίνεται η πολιτική σήμερα, δεν έχει κανένα νόημα για τους πολίτες», αφού όλα γίνονται εν απουσία του λαού; Φυσικά όχι.

Τα μηνύματα που καταφθάνουν στα άλλοτε ισχυρά στρατηγεία του Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και αυτά που παρουσιάζουν, οι πολλές φορές κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις, είναι αρνητικά και απογοητευτικά. Αδυνατούν να επιλέξουν υποψηφίους, όταν κάποτε η περίφημη …ΓΡΑΜΜΗ των κομμάτων ξεκινούσε από την Αθήνα κι έφτανε μέχρι και το τελευταίο κουτσοχώρι. Τώρα καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης, που κάνουν πιο έντονες τις διαλυτικές τάσεις που υπάρχουν στα απρόσιτα κυβερνεία της πρωτεύουσας. «Ούτε ο Πρόεδρος… των Λαχειοπωλών δεν δέχεται να ‘ναι υποψήφιος στο Δήμο Τρικκαίων» έλεγε στέλεχος της τοπικής Ν.Δ. Αυτό κι αν δεν είναι κατάντημα…!

Στο «λάκο των λεόντων» ρίχνονται στην Αθήνα Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος, στην Στερεά Ελλάδα Γιαννόπουλος και Μπακογιάννης, ο δεύτερος «πότε αυγά πότε πλιά» και στην Θεσσαλονίκη Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης. Ο πρωθυπουργός με την παρέα τραβάει για το Άγιο Όρος. Δυστυχώς, εκεί που οδήγησαν την κοινωνία με την Τρόικα (χασάπη την αποκαλούν στο Ευρωκοινοβούλιο), με τα Μνημόνια, με την πρωτοφανή φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, δεν τους σώζει ούτε ο Θεός. Γιατί; Πρώτον γιατί ποτέ δεν ήταν κοντά στον Θεό και δεύτερον γιατί δεν τους θέλει ο Λαός. Το πολιτικό τσουνάμι που έρχεται μετά τις Ευρωεκλογές δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο από το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό καθεστώς στην χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός, που ενδεχομένως ζει στην δική του χώρα, οραματίζεται μετά τις εκλογές του Μαΐου μια νέα Ελλάδα, με ένα πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο αμφισβητείται από τους Ευρωπαίους, και ενώ έχει κάνει εσωτερική στάση πληρωμών, εργολάβοι, προμηθευτές, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι είναι απλήρωτοι για χρόνια και για μήνες. Δεν σκέφθηκε, όμως, πως απ’ εδώ και πέρα οι πολίτες δεν ψηφίζουν αλλά ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ όλους εκείνους που έκλεψαν και έγιναν πλούσιοι και όλους εκείνους που έκοψαν μισθούς, συντάξεις, που διέλυσαν το κράτος πρόνοια, που σακάτεψαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, που οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία, την φτώχεια και την δυστυχία και που διέλυσαν το σύστημα της Υγείας και της Παιδείας.

Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας, που δεν την βλέπουν όσοι μας κυβερνούν και που θα αποτυπωθεί στην κάλπη τον ερχόμενο Μάιο. Πέρασε η εποχή των «πλανήτων μεν λόγων» δηλ των ψεύτικων υποσχέσεων, όπως και η εποχή της ξύλινης γλώσσας. Την καταστροφή στην χώρα μας την έφεραν οι κλέφτες Πολιτικοί και οι Διαπλεκόμενοι και οι ίδοι απαξίωσαν τον εαυτό τους και καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια του λαού. Την εξαθλίωση που άπλωσαν στην πατρίδα μας, θα την πληρώσουν πολύ ακριβά στις προσεχείς εκλογές.

 

Δυστυχώς, έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες….!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή