Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη Μαγνησία – Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος το καλοκαίρι Reviewed by Momizat on . Ανησυχία προκαλούν τα πολλά περιστατικά πνιγμών και στη Μαγνησία, καθώς μόλις σε δύο μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 10 άτομα, με την τάση, όπως φαίνεται Ανησυχία προκαλούν τα πολλά περιστατικά πνιγμών και στη Μαγνησία, καθώς μόλις σε δύο μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 10 άτομα, με την τάση, όπως φαίνεται Rating: 0

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη Μαγνησία – Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος το καλοκαίρι

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη Μαγνησία – Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος το καλοκαίρι

Ανησυχία προκαλούν τα πολλά περιστατικά πνιγμών και στη Μαγνησία, καθώς μόλις σε δύο μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 10 άτομα, με την τάση, όπως φαίνεται, να είναι αυξητική, αφού πέρυσι όλο τον χρόνο σε επίπεδο Νομού είχαν βρει τον θάνατο 15 άνθρωποι, πέντε μόλις παραπάνω από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2019.

Δεδομένου πως απομένει σχεδόν ένας ακόμα μήνας με καλοκαιρινές συνθήκες ο κίνδυνος να αυξηθούν τα περιστατικά είναι ορατός, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν σε παραλίες κυρίως του Ανατολικού Πηλίου και οι άνεμοι που πολλές φορές μετατρέπονται σε εχθρό του κολυμβητή, σπρώχνοντάς τον προς τα βαθιά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την περυσινή χρονιά είχαν πνιγεί σε επίπεδο Μαγνησίας συνολικά 15 άτομα, αποτελώντας μια από τις συχνότερες αιτίες απώλειας της ζωής, εκτός των παθολογικών καταστάσεων.

Φέτος μόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχουμε 10 θανάτους, με την τάση να είναι αυξητική από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει τελειώσει το καλοκαίρι και όλοι συνεχίζουν τα μπάνια τους για τουλάχιστον τρεις ακόμα εβδομάδες, αφού όπως δείχνουν στοιχεία που έδωσε πέρυσι στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ για όλη τη χώρα, το 67% των θανάτων από πνιγμό συμβαίνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σε πολλές περιπτώσεις καταλυτική είναι η όσο πιο γρήγορη επέμβαση του ναυαγοσώστη για να γλιτώσει το άτομο που κινδυνεύει.

Οι δύο κατηγορίες ανθρώπων που θεωρούνται πιο ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά και οι πιο επικίνδυνες ώρες το διάστημα από τις 10.30 το πρωί έως και τις 5.30 το απόγευμα.

Βέβαια σε τοπικό επίπεδο η κάθε παραλία έχει τις ιδιαιτερότητές της, ενώ σε αυτές που ανήκουν στον Δήμο Βόλου η πλειοψηφία των θανάτων σχετίζεται με παθολογικά αίτια. Παράλληλα μια συνήθης τακτική είναι να κολυμπάνε για αρκετή ώρα μέχρι τα ανοικτά με αποτέλεσμα να κουράζονται και να μην μπορούν να γυρίσουν πίσω στην ακτή. Μάλιστα εκτός της ζέστης που επικρατεί, αρκετοί είναι αυτοί που προτού πάνε στη θάλασσα για μπάνιο έχουν καταπονηθεί κάνοντας κάποια εργασία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή