"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Πολυτεχνείο 41 χρόνια μετά…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με μαζικότητα και παλμό τιμήθηκε αγωνιστικά στα Τρίκαλα, σήμερα 17 Νοέμβρη το απόγευμα , η 41η επέτειος από το λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Εκατοντάδες εργαζόμενοι , αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ , φτωχοί αγρότες , σπουδαστές , φοιτητές και μαθητές , ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Γραμματειών Τρικάλων του ΠΑΜΕ ,. της ΠΑΣΕΒΕ , της ΠΑΣΥ , του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων(ΟΓΕ) , του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Τρικάλων , σωματείων, φορέων και συλλόγων που συνδιοργάνωσαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (κεντρική πλατεία Τρικάλων)

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα με απαγγελία ποιημάτων του Γ. Ρίτσου («16 και 17 Νοέμβρη») & του Τ. Λειβαδίτη(«Κοιμηθείτε αδέρφια») από του μαθητές Π.Ψαρρή (πρόεδρο του 15μελούς του 8ου Λυκείου) & (Σ.Ζώη πρόεδρο 5μελούς 1ου Λυκείου)

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ,εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, η Μυρτώ Κρανιά , μέλος του ΔΣ Σπουδαστικού Συλλόγου ΤΕΙ Τρικάλων, ενώ η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Άννα Κουτελίδα Εκπαιδευτικό του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ Τρικάλων.

Με το τέλος της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και λουλουδιών στο άγαλμα του Αρχηγού του ΕΛΑΣ , στρατηγού Στέφανου Σαράφη, που δεσπόζει στην πλατεία. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με τους εκατοντάδες διαδηλωτές να βροντοφωνάζουν συνθήματα όπως «Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» «Εργάτες και λαός τώρα συμμαχία, για την ανατροπή για την εξουσία», «Ψωμί –Παιδεία- Ελευθερία ,παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν παιδεία»

pame2 pame3 pame4 pame6Πολτεχνε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης