"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Πολύδωρας για πρόεδρος του ΕΣΡ η πρόταση της κυβέρνησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο ίδιος ζήτησε να επιστρέψουν όλες οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα στο ΕΣΡ – Ανάμεσά τους και η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις άδειες – «Μου είναι αδιάφορο» η απάντησή του στο αν δεν χρειάζεται να μιλάμε για κατάργηση του νόμου Παππά

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι και επίσημα η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Πολύδωρας στις δηλώσεις του έθεσε ως προϋπόθεση να συγκροτηθεί το ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα καίριο σημείο, πρόταση που όπως είπε έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής. «Αυτό που εξέθεσα εγώ είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά δεχόμασε την απόφαση του ΣτΕ και ενοούμε ότι το καίριο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού» συμπλήρωσε ο κ. Πολύδωρας.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να μιλάμε για κατάργηση του νόμου Παππά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «μου είναι αδιάφορο».

Ο κ. Πολύδωρας χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί «βραχυκύκλωμα» και έκανε λόγο για «τιμητική πρόταση».

Ερωτηθείς  ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι «εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια ούτε είδα στο πνεύμα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά τάση για συναίνεση που είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβασεως».

Είπε, δε, ότι επιθυμία του είναι να επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις απόψεις μου στον ΠτΔ με πνεύμα συναινετικό.

«Αυτές τις ώρες όλοι οι δυνάμενοι να εκφέρουν γνώμη και να έχουν την αποφασιστικότητα για μια εποικοδομητική συμβολή νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να δράσουν» πρόσθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε άποψη και για την κόντρα κυβέρνησης-δικαιοσύνης λέγοντας ότι «μέχρι και την ένταση την Δικαιοσύνη δεν την ενοοώ, εκτός τόπου και χρόνου αυτές τις ώρες. Θέλω να είμαι παράγοντας θεσμικής αξίας». «Θέλω να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης» κατέληξε ο κ. Πολύδωρας

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης